„Имам намерението да изградя най- хубавата бензиностанция в Дупница на ул. „Хемус” в „Горна махала”. Надявам се до края на месеца работата да стартира, след като през декември Общинският съвет одобри взаимната продажба на обособени части от имоти, за да се реши проблемът с регулацията на улицата.” Това обяви за „4Власт” бизнесменът Николай Ганчев, който още през 2019 г. купи имотът, където е построена бившата бензиностанция „Брадърс”. ОбС потвърди решението на комисията около конкурса, но конкурентът на Ганчев Пламен Иванов вкара продажбата в съда. Ганчев спечели, но после се оказа, че има проблем с регулацията на улицата и бизнесменът не можеше да осъществи плановете си. От общината се опитаха да решат неуредицата, като променят границите на улицата, но предложението не срещна подкрепата на съветниците през лятото. Така се стигна до идеята за взаимна продажба на части от имоти между Ганчев и общината, за да се разплете възелът. „Отворен съм за разговори с всички съседи на улицата и се надявам да изградим добри отношения. Факт е, че в последно време „Горна махала” се облагородява, на пл. „Цигането” чакаме да се изгради също голям магазин за техника, имаме ритейл парк, върви ремонт на главната улица.”, коментира Ганчев.

Александър Пандурски

Свързахме се с областния управител на Кюстендил Александър Пандурски, той обяви, че не вижда нищо нередно в решението на ОбС Дупница от декември относно проблема с ул. „Хемус”. „Напълно законно е решението на Общински съвет Дупница по казуса с ул. „Хемус” и продажба на обособени части между инвеститора Николай Ганчев и общината. Няма основания за връщането му. Не виждам основание и за оспорване в съда. Спокойно може да бъде издадена заповед от кмета за осъществяване на сделката.”, каза Пандурски. Както сме писали, през 2019 г. Николай Ганчев с фирма „Никми“ спечели конкурса за продажбата на бензиностанция Брадърс с офертата на стойност 157 777лв. без ДДС за земята, разкриване на 8 работни места в обекта за срок от 3 години след придобиването му и инвестиционна програма на стойност 1 012 000лв. На място трябва да се обособят Търговски център, дизайнерско ателие, кафе-аперитив. Конкурентът му Пламен Иванов с фирма „Плам и синове” беше предложил цена от 95 938лв. без ДДС и инвестиционна програма за около 820 000лв. до края на 3-тата година от влизане в сила на договора за продажба.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Смешник ,на този крив терен ще направи обект само за леки и лекотоварни автомобили .Товарни автомобили ,тирове и с по-голяма дължина няма да има къде да завият и обърнат.Много е лошо като се вземеш прекалено на сериозно.Но нека да го видим.Да не започне пак да иска да сменя в движение
    инвестиционното намерение.Поне такава му е практика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here