Аварийният ремонт за 170 000 лв. замразил за 30 дни работата по ул. „Орлинска” в Дупница по проект за 1,8 млн. лв.

Аварийният ремонт на водопровод за 170 000 лв. е препънал работата по ул. „Орлинска” в Дупница.

Както вече съобщихме, според договора, сключен с фирмата изпълнител „Браво Строй” на Димитър Яков, работата по натоварената отсечка трябваше да е приключила на 31 декември. На практика обаче в момента се копае едва в участъка след училище „Христаки Павлович” до т.нар. площад „Цигането”. Обхватът на ремонта обаче е чак до разклона за пътя към Самоков.

„Ремонтът бе спрян с Акт 10 на 4-и ноември за повече от 30 дни заради наложилата се аварийна подмяна на етернитов и манесманов водопровод. в участъка от ул. „Пиротска“ до ул. „Верила“, уточниха от община Дупница в отговор на наше запитване. Става ясно, че строително-монтажните работи в част „Пътно“ по ул. „Орлинска“ продължават с планираните дейности – подмяна на водопроводи, изграждане на тротоарни площи, последващо преасфалтиране.

Както вече съобщихме, договорът с благоевградската фирма изпълнител беше подписан на 8 юли. Той е на стойност 1 548 380 лв. без ДДС или 1 858 056 лв. с ДДС. Според него фирмата има 120 дни за изпълнение- от тях 30 за проектиране и 90 за изпълнение. Същинските ремонти дейности стартираха през октомври. Заложената работа включва ул. „Орлинска“ от ул. „Николаевска“ до пресичането й с пътя Дупница- Самоков.

През декември община Дупница обяви и спешна обществена поръчка за допълнителен авариен ремонт на авариралия водопроводен клон. Стана ясно, че старите азбестово-циментови тръби са подалли под напора на тежката техника, която работи на място. Дейностите по отстраняванено на проблема бяха възложени на Константин Обецанов с фирма „Благоустройствени строежи”.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here