В община Сандански е постъпил сигнал за оформящо се нерегламентирано сметище в местност между гр. Сандански и с. Поленица, придружен със снимков материал. Въпреки, че общината осигурява регулярно нови съдове за смет, които се поставят по строго определена схема, недобросъвестни граждани изхвърлят битовите си отпадъци сред природата, недалеч от населените места.
Община Сандански и сметопочистващата фирма „Стройкомтранс“ ЕООД ще предприемат мерки по почистването на района. Призоваваме да пазим чиста природата и местата, където живеем. Защото това е всеобща отговорност!
За да бъде съставен акт и наложена глоба, нарушителите трябва да бъдат установени. Санкцията за подобно нарушаване на Закона за управление на отпадъците за физическа лица е до 1000 лв. и от 1400 до 4000 лв. за едноличен търговец или юридически лица.
Ако ви предстои изхвърляне на голямо количество отпадъци от бита, може да се възползвате от следните услуги на Община Сандански и „Стройкомтранс“ ЕООД , като направите няколко стъпки.
ДА СПРЕМ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ОТПАДЪЦИ В ПРИРОДАТА
С цел ограничаване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци „Стройкомтранс“ ЕООД извършват следните услуги:
Извозване на строителни отпадъци с 4 куб. Контейнер. В рамките на град Сандански цената на услугата е 60 лв. с ДДС. Извън града цената е 60 лв. + 1,2 лв./км.
Извозване на едрогабаритни отпадъци със самосвал.
За извършване на дейността си „Стройкомтранс“ ЕООД разполагат с необходимия набор от специализирана техника, включваща универсални сметосъбиращи машини, контейнеровози, цистерни, мотометачки, специализиран автомобил за дезинфекция и измиване на съдове и други.
За предоставяне на услугата за извозване е необходимо предварително записване на телефон: 0746/ 3 24 76, поне 24 часа преди извозването.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here