Света Богородица, оградена от снимките на над 350 бебета, изгря на металните силози на бетоновия възел на Атанас Йорданов. Невероятната творба е дело на иконописеца Диан Костов, който изографисва новостроящия се храм „Св. Св. Константин и Елена и Св.Мина“ в град Костинброд, и неговата съпруга Милена Ташкова. Творбата им носи името „Животът е по-силен“ и грабва вниманието на всеки преминаващ през град Костинброд.

Цялата „инсталация“ е символ на живота и закрилата на Божията майка, тя е мозайка от съкровени и скъпоценни моменти свързани с посрещането на нов живот. Почти 120 родители се включиха в инициативата и са изпратили снимки на своите дечица.

Галерията под открито небе се намира на Ломско шосе- международен път София-Видин, на първото кръгово, водещо към Индустриална зона – Костинброд.

Локацията е избрана целенасочено — бетонът и строителните материали напомнят за солидната основа, върху която красотата и любовта намират своето място, казва Диан Костов.

Проектът на зографа увлече и вдъхнови много хора, екип от 25 човека са участвали в създаването на творбата.

Творбата представи собственикът на бетоновия възел Атанас Йорданов, който се срещна с кмета на община Костинброд Трайко Младенов.

Общинска администрация адмирира и подкрепя подобни инициативи. Симбиозата между творчество и бизнес в създаването на Арт инсталацията „Живота е по-силен“ е силно послание към всички членове на нашето общество. Община Костинброд ще помогне за надграждане на идеята като добави осветление към Арт инсталацията, за да се вижда и в тъмната част на денонощието!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here