Богородица и снимките на 350 бебока грейнаха край Костинброд на силозите на бетонния възел на А. Йорданов

Света Богородица, оградена от снимките на над 350 бебета, изгря на металните силози на бетоновия възел на Атанас Йорданов. Невероятната творба е дело на иконописеца Диан Костов, който изографисва новостроящия се храм „Св. Св. Константин и Елена и Св.Мина“ в град Костинброд, и неговата съпруга Милена Ташкова. Творбата им носи името „Животът е по-силен“ и грабва вниманието на всеки преминаващ през град Костинброд.

Цялата „инсталация“ е символ на живота и закрилата на Божията майка, тя е мозайка от съкровени и скъпоценни моменти свързани с посрещането на нов живот. Почти 120 родители се включиха в инициативата и са изпратили снимки на своите дечица.

Галерията под открито небе се намира на Ломско шосе- международен път София-Видин, на първото кръгово, водещо към Индустриална зона – Костинброд.

Локацията е избрана целенасочено — бетонът и строителните материали напомнят за солидната основа, върху която красотата и любовта намират своето място, казва Диан Костов.

Проектът на зографа увлече и вдъхнови много хора, екип от 25 човека са участвали в създаването на творбата.

Творбата представи собственикът на бетоновия възел Атанас Йорданов, който се срещна с кмета на община Костинброд Трайко Младенов.

Общинска администрация адмирира и подкрепя подобни инициативи. Симбиозата между творчество и бизнес в създаването на Арт инсталацията „Живота е по-силен“ е силно послание към всички членове на нашето общество. Община Костинброд ще помогне за надграждане на идеята като добави осветление към Арт инсталацията, за да се вижда и в тъмната част на денонощието!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here