Детски площадки като от филм на ужасите дебната децата в Самоков. За това ни сигнализираха родители, потресени от състоянието на катерушки, пързалки и люлки. Продънени пързалки, стърчащи железа, изгнили въжета и липсващи парапети са само част от живописната картинка из детските площадки.

„Имаше доста почивни дни, през които времето беше топло и отидохме с децата до детските площадки в Самоков. Нито една в центъра не е безопасна. Питаме се що за безстопанственост е това, на руска рулетка с живота на децата си ли ще играем по площадките? “ – питат Анета Тодорова, Катя Попова и Атанас Костов. Те се чудят чие ще е отговорността, ако някое дете пострада и описват плачевната ситуация.

„На площадката в центъра до ДНА пързалката, която от желязо, е счупена, в дупката може да попадне ръчичка на дете! На всички площадки въжетата са изгнили до телта в тях. На площадката в парк „Крайискърец“ стърчат железа. Те пък са от две откраднати пързалки. На това съоръжение липсват и част от дървените парапети, а е доста високо, оттам може да падне дете. На другото съоръжение, на което също е открадната пързалката, са заковани летви, които дори не са боядисани. Но за естетика да не говорим, то е ясно, че не означава нищо за община Самоков. Кмете на Самоков, докога безхаберие, тези съоръжения са опасни за децата!“ – пишат ни родители. До всички площадки, наред с нецензурни надписи, изписани по катерушките, се мъдрят табели, от които става ясно, че собственик на опасните площадки е община Самоков.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here