Забранената в Перник „Сурва 2022” разтърси София този следобед. Над 200 сурвакари от десетки групи дефилираха в „Борисовата градина”, където разходиха уникалните костюми от кожи и страшни маски, а звънците огласиха столицата.

Както вече съобщихме, здравните власти поставиха под възбрана и тазгодишното сурвакарско дефиле, което е една от емблемите на Перник. В петък на брифинг от общината съобщиха, че са получили писмо от главния държавен здравен инспектор доц. Кунчев, с което ги информира, че на фона на заболеваемостта от ковид провеждането на фестивала е невъзможно. За международния фестивал имаше записани над 70 групи.

Логично, перничани се питат защо в Перник дефилето беше забранено, но ги пуснаха в София? Събитието се провежда под наслов „Да изгоним злото. Да бъде!”

В социалната мрежа перничани изляха негодуванието си.

„Току- що пернишки групи дефилираха в „Борисовата градина” при нулева организация и хиляди хора, струпани на една 200 м пътека, по която преминаваха групите и после в затворено пространство, пълно с хора вътре -игла няма къде да падне…. Пълна идиотщина – но там може, а в Перник, при подготвена перфектна организация за Фестивал в условията за Ковид – НЕ МОЖЕ!”

Снимки: „Етюд-и-те на София”
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here