47- годишната Гергана С. от Дупница обра до стотинка болните си родители, съобщиха потресени съседи на пострадалите за 4ВЛАСТ.

Стоилова откраднала 1 500 лева от картата на семейството си през банкомат, твъри баща й Димитър Стоилов пред 4ВЛАСТ.

„Бащата Димитър Соилов е с отрязани крака, а жена му Силвия Динева е с инсулт и 98% инвалидност. Живеят на квартира в блока под магазин „Адела“ в ж.к. „Бистрица“. Ние, съседите им помагаме с каквото можем, пазаруваме им, но сега нямат пари за троха хляб. По нова година дъщеря им е изтеглила парите от пенсиите ми. Двамата стоят и оплакват злата съдба. Те са дали Бялата си карта на Гергана да им тегли пари за лекарства.“ – съобщиха съседи.

Веднага се свързахме с потърпевшите. Картината беше потресаваща.

Мизерията е неописуема, но по- страшното е, че двамата болни родители търпят болки, скръб и глад. Нямат лекарства и храна, само климатикък им все още работи. Оказа се, че двамата са бездомни, но добра жена ги приютила в свободната си гарсониера, не им вземала пари за наем.

Това е Марийка Войнова, която живее в съседния блок.

„Завчера пратихме съседката да изтегли пенсиите ни, двамата получаваме общо 800 лв. на месец, имахме 1 500 лв събрани, но се оказа, че няма нито една стотинка, обрани сме, дадохме кода на картата на дъщеря ни, за да ни купи лекарства, тя не се върна, от 6 месеца не беше стъпвала да ни види, живее в Гиздова махала при някой си Емил Момчилов, къщата му е до хранителният магазин. Трябва да съобщим в полицията, няма начин. Гергана е регистрирана на адрес улица „Благодарност“ №12, но живее в Гиздова махала. Лятото ми отрязаха и двата крака, самоковски доктор направи грешка, уж ме лекуваше и изведнъж ми докара гангрена. Жената получи няколко инсулта, едва ходи, но готви, мъчи се, чисти, обслужва и мен, аз не мога да мръдна. Аз цял живот съм бил строителен работник. Сега съм на квартира при наша дбора позната, преди това пак бяхме, но плащахме 200 лв наем, изгониха ни, никой не иска болни хора.“ – заяви за 4ВЛАСТ Димитър Стоилов.

Хората от блока на пострадалите настояват прокуратурата в Дупница да се самосезира, а също и службите за социални грижи.

Гергана беше потърсена за коментар, но не бе открита. Тя запазва правото си на отговор.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here