В най-новия духовен дом иконописеца Диан Костов, който обрисува светата обител показа своята няколко годишна работа по храма
Кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, заедно с председателя на общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев и зам.-кметът, Александър Ненов провериха напредването на финалната фаза по изграждане на новия храм “Св. Св Константин и Елена” и “Св. Мина” в Костинброд.
В най-новия духовен храм ги посрещна иконописеца Диан Костов, които обрисува светата обител. Той ги разведе и показа своята няколко годишна работа по храма.
С осигурени 50 000 лева, отпуснати единодушно от общинския съвет на община Костинброд през 2021 година, беше затворена камбанарията, направени стъпала към нея и подпомагане поставянето на уникална мозайка за под на храма.
 
През 2019 година, с Постановление на Министерски съвет, бяха отпуснати 350 000 лв., от които са запазени средства и ще бъдат използвани за завършването на входа, стъпалата, рампата и вътрешните колони (капители).
Прекрасният иконостас на храма е готов, съхранява се и чака поставяне, голяма част от предвидените икони също са налични и очакват да бъдат поставени в храма.
Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, припомни, че през предходния мандат от общинския бюджет бяха отделени над 150 000лв. за изграждането на новата църква.
Благодарение на силното желание на жителите на общината и многобройните дарители, с амбицията от страна на община Костинброд и с помощта на държавата, храмът трябва да отвори врати до края на настоящата година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here