Горският Георги Клисарски извади кръста от водите на яз. „Сухи дол“ в Ихтиман. Късметлията си пожела булка и здраве за цял Ихтиман. Младият мъж работи от 11 години в ДГС- Ихтиман. Той получи наградата от 100 лв. от кмета на община Ихтиман Калоян Илиев, протойерей Виталий Велков и отец Йосиф го благословиха. Клисарски дари сумата на църквата.

„Хубава традиция, която трябва да се спазва. Пожелавам на всички ихтиманци  да са живи и здрави през новата година и много късмет да имат, да обичат близките си, родителите си и да не се отказват хората от идеите си“, каза Георги минути след ритуала.

Празникът в Ихтиман започна още в 8 ч. в градския храм „Успение Богородично”, където бе отслужена литургия с празничен водосвет. От 11:00 ч. на яз. „Сухи дол“ се проведе и самият ритуал за спасяването на Богоявленския кръст. На събитието, вече станало традиционно за ихтиманци, присъстваха много граждани и гости на града. От община Ихтиман за поредна година бе осигурен автобус за желаещите да присъстват на този вълнуващ празник, който свързваме с думите „традиция, студ, мъжество”. По-късно отец Виталий посети сградата на общината, като поръси за здраве. С много музика, хора и настроение край яз. „Сухи дол „ където се бяха събрали домакини и гости  почетат хубавия християнски празник .


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here