Топло място на зам.- кмет очаква в Самоков бившия областен управител Радослав Стойчев

Радослав Стойчев и кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Топло зам.- кметско място в община Самоков очаква вече бившия областен управител на София област Радослав Стойчев. В града усилено се коментира, че Стойчев ще се върне като част от екипа на кмета Владимир Георгиев, след като днес беше сменен в областна управа от Иван Иванов.

Сия Шехтанова

В момента в общината има свободна позиция за зам.- кмет по ТСУ и европейски програми. Според актуалната структура на общинска администрация са предвидени трима зам.- кметове, но в момента работят двама. Това са Сия Шехтанова, която отговаря за финансите, и Люба Кленова, която е с ресор „туризъм”.

Люба Кленова

Припомняме, че още в първия месец от новия мандат през 2019 г. експресно беше пенсиониран зам.-кметът Васил Сайменов, което силно изненада самоковци.

Самият Радослав Стойчев също е бил зам.- кмет на Самоков. После беше народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, но на изборите през миналата година не намери място в листата на БСП. През лятото беше утвърден от служебния кабинет за областен управител. Докато беше на поста, той показа отличен синхрон с градоначалника на Самоков Владимир Георгиев, като придвижи няколко важни преписки, отлежаващи с години в областта администрация. Сред тях тази за прехвърлянето на терена на бившите военни поделения на общината. В средата на август дойде новината, че Стойчев е задвижил документите и решението на казуса е близо. Общината пък крои планове да строи жилища на мястото, тъй като наличният общински фонд бил недостатъчен. През ноември пък стана ясно, че след 4- годишна сага община Самоков получава от Министерство на земеделието имота в село Продановци, където иска да прави приют за безстопанствени кучета.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here