К. Добрев след скандала в БСП: Даже да вземеш нотариалния акт от къщата по давност, не притежаваш духа на дома

0
1

„Дори и да придобиеш “нотариалния акт от къщата” по давност, никога няма да притежаваш духа на дома. Весели празници!”, така накратко коментира в социалната мрежа изключването си от БСП социалистът Кирил Добрев и публикува снимка на партийната централа в София.

Както вече съобщихме, Националният съвет днес реши да изключи Добрев и да прекрати членството му в БСП. Гласували са 170 от 187- членния състав на Националния съвет. За са били 106, против 61, трима са се въздържали. Темата е широко дебатирана.

Лидерът на социалистите в Перник Стефан Кръстев коментира пред Нова, че очаква да има още изключени на предстоящия конгрес през януари.

„Изключването на Кирил Добрев е поради страховете за партийното оцеляване на настоящия председател на предстоящия конгрес. Скандално е, че дори на Георги Димитров е дадено право да се защити, тук е отнето това право на инакомислещите.“, заяви Кръстев, тъй като събранието на червените днес беше неприсъствено.

Социалисти коментират и споделят свои снимки с Добрев на профила му в социалната мрежа. „Решението за изключване на Кирил Добрев и начинът на гласуване, ми припомни цитат от култов български филм от далечната 1988 година:

„Научете се бе, момчета. Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите.“, цитира незабравимата реплика от „Вчера” Евдокия Асенова и добави:

„В края на 2021-ва година сме, а в БСП нямаме куража да изричаме на висок глас това, което мислим!? Защо!?

Защо другари от ръководството на БСП, нямахте достойнство да предложите тази мярка за партийно въздействие да бъде разгледана на присъствено заседание? Защо отстранявате всеки, който има различно мнение или изразява несъгласие с вашите дейстия?

Уж отстраняваме „враговете с партиен билет“, а резултатите ни все по-лоши!? Явно пътят е грешен…”
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here