Архимандрит Исаак: Нека винаги да бъдем събрани, с вяра, в единомислие, с любов към Бог и към нашите ближни
Водосвет за здраве и благоденствие на всички читалищни дейци и всички кюстендилци бе отслужен днес в читалище „Братство Кюстендил в дена на Св.Игнатий Богоносец, преди Рождественските празници и настъпването на Новата година.
С вяра, в единомислие, с любов към Бог и към нашите ближни. С тези думи към присъстващите се обърна архимандрид Исак. Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия в съслужение с духовници, отслужи водосвета, на който присъстваха областният управител на Кюстендил Александър Пандурски, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Кюстендил Иван Андонов, четиримата депутати от областта – Христо Терзийски, Георги Стамов, Бойко Клечков и Снежана Траянска, и зам.- кметът на община Кюстендил Светослав Василев, много културни и читалищни дейци.

Всички те се помолиха за по-доброто и светло бъдеще на Кюстендил и кюстендилци, на един от най-светлите християнски празници – Игнажден!

„В днешния ден, в предпразненството на Рождество Христово сме събрани всички тук по покана на Иван Андонов, за да извършим водоосвещение и заедно всички- държавна, местна, духовна власт и всички ние, които присъстваме да отправим обща молитва към Бога в навечерието на Рождество Христово и в предверието на настъпващата Нова година. Здраве, крепки сили, божията помощ във вашето служение. Нека Бог да ни укрепява, да израстваме в християнските добродетели, да учим нашите деца на православната вяра, която ни е съхранила през вековете. Събрали сме се с едни мисли, с едно сърце, с една молитва- нега Бог да чуе нашият зов, нека да благослови всички тук трудещи се дейци, които се грижат за просветата на нашия народ, за запазване на културата и традициите и популяризирането им”, каза в приветствието си архиерейският наместник архимандрит Исаак .“, каза архимандрит Исаак.

Той се обърна към областният управител, кмета, председателя на Общински съвет и народните представители с думите: „Вие имате нелекия кръст, възложен Ви от Бога, да се грижите за благото на този район, за просперитета на региона и за добруването на всички живеещи в него. Нека винаги така да бъдем събрани с вяра и единомислие”.

Архимандрит Исаак подари на всички присъстващи осветени икони на Св.Игнатий.

Водосветът завърши с църковното песнопение „Многая лета
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here