От 1 ноември 2018 г. Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД е Димчо Станев. Той има благороден вид и е магистър – инженер „Електроника и автоматика“ и магистър „Банки и финансов мениджмънт“ от Технически университет – София. Има 18-годишен опит във финансовата сфера в областта на системния анализ, ръководство на организацията на банкови дейности, управление на бизнес процеси и процедури, проекти и клонове на голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания. Димчо Станев става част от екипа на ЧЕЗ Груп в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.
От няколко дни в самоковското село Бели Искър няма електричество, ток няма и в Бобошево, а също и в Кюстендил, сигнализират потърпевши. Заради спрения ток живущите там са оставени без топла вода, на тъмно и на студено.

В селото има млади семейства с малки бебета. Потърпевшите звънят нон стоп в ЧЕЗ, но никой не отговарял на обажданията им.

По проницип проблемите с тока в селото не са от днес, а от години, така е и в съседните села, особено в Говедарци, домакинствата, къщите за гости, хотелите са без ток, туристите стоят като втрещени, за какъв туризъм говорим, а в съмота откриваме сезона на Боровец и Мальовица, възмущават се недоволните граждани. Те твърдят, че електричеството често спира и разправиите със служителите на компанията са всекидневие.
Веднага се обадихме в пресцентъра, от там отговориха с дежурното:
„Ограничителен режим на тока в самоковското село Бели Искър заради обилен снеговалеж сме въвели.“
Александър Николов беше назначен за зам.-министър на енергетиката в първото служебно правителство на Стефан Янев, в което Андрей Жеков беше титуляр на поста.
Изненадващо той беше освободен на 12 август с решенеи на Янев, без да се съобщават мотиви за отстраняването му. Новината дойде няколко дни след като Николов беше включен в състава на проектокабинета на ИТН.
В същото време вече беше започнала да се разгръща сериозната криза на Българската независима енергийна борса, която доведе до огромно увеличение на цената на тока за бизнеса.
Оказа се, че за първи път се е намесил министърът на енергетиката Александър Николов, който лично е въвел ограничителен режим за електроснабдяването на някои населени места в областите Софийска, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пловдив и Кърджали. Причината – усложнената зимна обстановка и настъпилите аварии в електроразпределителната мрежа, заради които от „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД са изпратили мотивирани предложения да се вземат мерки.
„Но как така винаги посред зима уж се вземат мерки.Нека да се самосезира прокуратурата за престъпна небрежност, безстопанственост!“- обяви Галина Йорданова от Бели Искър.
Вследствие на продължителните валежи и снегонавявания, паднали дървета и трудна проходимост на пътната мрежа, потребителите на електроенергия в съответните области са без снабдяване.
„Ограниченията се въвеждат на основание чл. 72, ал. 1, т.1 и 2, ал. 2 и ал. 4 от Закона за енергетиката и изискванията на Наредба № 10 от 2004 г. за реда за въвеждане на ограничителен режим.
В Софийска област ограничителен режим е въведен в самоковското село Бели Искър.“- се казва в изявление на министерството.
Елекрически табла се палят като факли в Кюстендил, Костинброд и Сапарева баня, избухваха адски пожари, ето един запечатан от камера на 4ВЛАСТ в Сапарева баня:

Както вече писахме, Надзорният съвет на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД  е взел решение за освобождаване на Петър Холаковски, Душан Рибан и Виктор Любомиров Станчев от длъжност като членове на Управителния съвет, съобщиха от дъщерното дружество на „ЧЕЗ“ а.с. То бе взето на 21 юни, а изпълнението му зависеше от това дали „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани“ Б.В. (Нидерландия) ще купи 1 291 760 броя акции или 67% от капитала на фирмата от групата на ЧЕЗ. Продавач е „ЧЕЗ“ а.с. (Чешка република), а нидерландската компания ще стане акционер след покупката. Решението се счита взето от Надзорния съвет на датата, на която бъде изпълнено това условие. Ако то не бъде изпълнено до 31 юли 2021 г., независимо от причината за това неизпълнение, то решението се счита за автоматично отпаднало по начин, както би било, ако изобщо не е било вземано.
На 27 юли „ЧЕЗ“ се е разпоредило с притежаваните от него 67% от акциите от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България“, като ги е продало и прехвърлило на дружеството от групата на „Еврохолд България“ АД – „Ийстърн Юроъпиън Електрик Къмпани“. Предвид извършеното придобиване, условието, под което е поставено решението на Надзорния съвет е настъпило на 27 юли.

Така с решение на Надзорния съвет на дружеството от 27 юли се освобождават от длъжност членовете на Управителния съвет: Петър Холаковски, Душан Рибан и Виктор Любомиров Станчев, съгласно протокола на надзора от 21 юни. Като членове на Управителния съвет са назначени: Петър Холаковски, Душан Рибан и Виктор Любомиров Станчев.
Условието, под което е поставено решението на общото събрание на „ЧЕЗ Разпределение“ от 22 юни тази година, е настъпило на 27 юли, в резултат на което са взети решения за персонални промени и в състава на Надзорния съвет на „ЧЕЗ Разпределение България“.  Освобождават се  от длъжност като членове на Надзорния съвет на дружеството: Ярослав Мацек, Томаш Пивонка, Давид Махач и Карел Кохоут. Заедно с това за членове на надзора се избират: Асен Милков Христов, Венелин Александров Колицов, Тихомир Иванов Трендафилов и Асен Минчев Минчев.
Към момента тези промени са заявени за вписване в Търговския регистър към Агенция по вписванията.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here