Йордан Ангелов

През годината проведохме няколко срещи с ръководството Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Темите за разговор бяха състоянието на подлеза на жп – гарата и поддръжката му, обсъдихме и възможности за това общината да придобие част от сегашната жп – гара и парка в съседство до нея, с идеята да извършим трайни подобрения и парка да стане място за отдих с приятна визия, съоръжения за игра, четене и други занимания, а сегашната жп – гара да бъде преустроена в автогара, информират от община Костенец, начело с кмета Йордан Ангелов.

Ремонта на подлеза се случи. Въпреки, че има още неща за подобряване. Това което беше постигнато на последната среща е, докато тече процедурата по прехвърляне на посочената собственост, общината да използва под наем част от приемното здание на жп – гарата, което да се преустрои за автогара, където има и тоалетна.

Както знаете предстои да бъде реализиран проект „Модернизация на железопътната линия София – Пловдив: жп участък Елин Пелин – Костенец“, по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, като по предварителна информация това ще се случи в началото на 2022 г. Община Костенец заяви своите инвестиционни намерения, относно посочените имоти – държавна собственост, тъй като те са предоставени за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура” – Железопътна секция София 1. Още от началото на следващата година жителите и гости на общината ще имат възможност да използват предоставеното помещение за автогара. Друга наша цел през 2022 г. е да вложим значителни усилия да направим изменение на централния площад /срещу жп – гарата/, където да бъде преместена спирката и ще бъдат обособени сектори за идващите и потеглящите автобуси. Така ще бъде удобно за пътниците независимо от метеорологичните условия, информират още от общинската администрация.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here