Военните приеха първата партида от бронирани автомобили производство на от самоковската фирма „Самел 90”. От дружеството информираха, че днес Комисия от военно ведомство е била на място, за да огледа машините, които са поръчани по силата на договор от декември миналата година.

Както вече съобщихме, още в началото на ноември от „Самел” обявиха, че

бронираните машини, договорени от военните, са готови.

Машините ще отидат за Силите за специални операции, в изпълнение на инвестиционния проект за повишаване на мобилността и защитата на личния им състав. Според информацията стойността на договора е 50 млн.

„Самел-90“ в Самоков изнася продукция за 35 държави, сред тях Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия.

Във фирмата работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти. Компанията е с 56 годишна история и е най-голямата фирма в областта на отбранителната индустрия в страната. Сертифицирана е по всички важни международни стандарти за управление на процесите, включително и по стандартите на НАТО.

През февруари от завода директно за Германия заминаха 11 бойни машини, оборудвани с радиосмутители и комуникационна техника.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here