След сигнал на 4ВЛАСТ: АПИ удря с 12 000лв. глоба пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще санкционира пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД с 12 000 лева за това, че постави „снежен капан“ на над 1500 шофьори и три пъти повече пътници и предизвика 25 километрична опашка от МПС-та на магистрала „Тракия“ за три часа на 7 декември. В „окото на снежната буря“ беше екип на 4ВЛАСТ, които сигнализира МВР и АПИ , след което пътя беше разчистен.

Ето какво съобщиха от пресцентъра на АПИ:

В отговор на поставени въпроси на 4ВЛАСТ: „Дълго време ви звъняхме тази вечер, на магистрала Тракия беше страшно, извикахме полиция, тъй като никой от АПИ не вдигна тел. Изпращаме ви репортаж от снежния капан на магистрала „Тракия“. Моля да направите коментар за непочистената магистрала, кой е отговорен и каква санкция ще понесе…“, Ви предоставяме следната информация:

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще санкционира пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД с 12 000 лева за непостигнато ниво на поддържане при снеговалежа на 7 декември вечерта, в района на 63-ти км на автомагистрала „Тракия“, преди тунел „Траянови врата“.

Гражданите могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и да подават сигнали на денонощната телефонна линия в Ситуационния център на АПИ на номер 0700 13020.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here