Снимка архив. От няколко години от Ротаракт организират кампания "Купи и дари" по Коледа и Великден за набиране на продукти за хора в нужда.

Само хипермаркетът до гарата в Дупница е откликнал на инициативата на дупничанина Асен Кирилов да се постави кошница за продукти, които да се дарят на хора в нужда. В социалната мрежа Кирилов съобщи, че е направил организация хората, които желаят да дарят, да закупят продукти и да ги оставят в кошницата.

Той е получил уверението на директора на Домашния социален патронаж Габриела Христова, че ще съхраняват при специални условия хранителните стоки. Именно и от патронажа ще разнасят със собствен превоз продуктите до нуждаещи се. Акцията ще де проведе в периода 08.12.2021 до 12.12.2021 и от 22.12.2021 до 31.12.2021 г

„Всеки от нас вижда и усеща какво се случва с цените на абсолютно всички хранителни продукти, които са се повишили рекордно. Като добавим към живописната картинка и цени в магазините за хранителни стоки и това, че се намираме в сезон, при който е нужно и да се отопляваме, сметките там са потресаващи. Затова предприех една инициатива. Искрено се надявам да откликнете на нея, за да помогнем на най-нуждаещите се хора. Зная, че на всички е трудно, но има хора, които едва оцеляват. И така… свързах се с ръководствата на всички големи вериги на територията на град Дупница – Лидъл, Кауфланд, ЦБА и Билла, с предложение да предоставят зони след касите за плащане, където може всеки желаещ да остави хранителни стоки, за крайно нуждаещите се наши съграждани. Кой каквото може и е по силите му. И една вафличка от 0.50 лв, за някои ще е много. От изброените вериги, до сега откликна само един магазин, за което им благодаря. Нека да помогнем на нашите майки, бащи, сестри, братя, които имат нужда в този момент. Животът е колело и никой не е застрахован, дали няма да изпадне в трудна ситуация. Сигурен съм, че дупничани са хора с голямо сърце. Показахте го и като преди близо 2 години, събрахме пари и закупихме респиратор, за нуждите на Общинската болница в Дупница. Повярвайте, че сега спасявате животи и тази добрина ще Ви се върне многократно.“, пише Кирилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here