Прокуратурите в Дупница и Кюстендил се захвана с двама юнаци, престъпили заповед срещу домашното насилие.

В Дупница на мушката е 33- годишен мъж, който в периода 29.11.2021 г. – 02.12.2021 г. нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие, издадена няколко седмици по-рано от Районния съд в града. При задържането му той се държал грубо и арогантно с полицаите и отправял закани към тях. От полицията съобщиха, че мъжът е чупил плочки в районното. Той е бил привлечен в качеството на обвиняем. Същият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления, изтърпявал е ефективно наложените му наказания „лишаване от свобода“. Предстои съдът да се произнесе по внесено от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

В Районна прокуратура – Кюстендил приключи разследване по делото срещу П.В., привлечен към наказателна отговорност за същото престъпление. С решение на Кюстендилския районен съд 46-годишният мъж е бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената, с която живеел на семейни начала. Била му наложена забрана за срок от 12 месеца да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището й, както и всяко друго, на което се установи да живее, местоработата й и местата за социални контакти и отдих.

Въпреки това през м. юни 2021 г. обвиняемият, след употреба на алкохол, влизал в жилището на жената и малолетната им дъщеря. Отправял обидни думи и закани към тях. Изплашена от поведението му, пострадалата сигнализирала органите на реда. В един от случаите пристигналите на място полицейски служители го открили заспал в апартамента, а друг път той успял да избяга, но бил установен.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here