Сред огнено шоу и пищни фойерверки грейна елхата в Перник. Светлините запалиха кметът на общината Станислав Владимиров и неговият помощник – малкият Кристиан. А Дядо Коледа обра точките, пристигайки с бяло- червена Волга.

„Декември е месецът, който всички вие чакаме с голямо нетърпение. Това е месецът на тържествата и красивите емоции. За съжаление и тази година мина под знака на ковид пандемията, но Дядо Коледа ми обеща тази да е последната такава година. Желая на всички вас една красива и щастлива Коледа! На Перник да се случват много хубави неща, да върви напред и да става все по-красив.”, поздрави перничани кметът Владимиров преди да започне тържественото отброяване до включването на светлините.

Автомобилът на Дядо Коледа бе предвождан от духовия оркестър при Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов. Около елхата е подреден Коледният базар, предлагащ кулинарни и сладкарски изкушения за всички възрасти и вкусове.

Познатият надпис с името на града е украсен с коледни мотиви и е чудесно място за снимки, които да запазят за дълго спомена от една незабравима Коледа и щастливо посрещане на Новата 2022 година.

Снимки: Асен Асенов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here