Приключи големият ремонт на улици в Ихтиман по проект на стойност 1 170 000 лв. От общината съобщиха, че днес официално са завършили строително-ремонтните дейности по проекта „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в град Ихтиман.“

Първата копка беше направена от кмета Калоян Илиев в края на месец май.

Още през 2020 година мина подмяната на водопровода на улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Архимандрит Генадий Ихтимански“ и „Самуил“, в изпълнение на проект за реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна мрежа в града.

Трите улици – „Св. св. Кирил и Методий“, „Архимандрит Генадий Ихтимански“ и „Самуил“ бяха асфалтирани, като освен пътна настилка, ремонтът включи пълно възстановяване на тротоарите и бордюрите, реконструкция и рехабилитация на улични принадлежности – кръстовища, паркинги и площадни пространства.

Възстановяването започна от ул. „Св. св. Кирил и Методий“ (площада при МБАЛ Ихтиман). Улиците бяха затваряни поетапно, като от Общинска администрация се стараехме гражданите да бъдат информирани за графика на асфалтирането. Ремонта вече приключи, а улиците са с изцяло нов облик. Поставени са пътни знаци, маркировки и 6 пътна неравност, общо за трите улици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here