С нов скандал в Гоце Делчев гасят огъня около председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и съпругата му Марияна, която завъртя аптека в общинско помещение с предназначение за „заведение за хранене”. След като историята беше раздухана, бизнес дамата се отказа от договора си за наем.

На последната сесия в Гоце Делчев беше дадено разрешение за организирането на нов търг за обекта. И тук изскача голямата изненада. В документацията изрично е посочено, че на място вече може да се завърти всякакъв вид търговска дейност. Става ясно, че договорът на Балтаджиева се счита за прекратен от 1 януари 2022 г. Изглежда обаче, че промяната в предназначението е подготовка тя да се върне триумфално в аптеката си от новата година.

Сега управителят на Общински пазари ЕООД Гоце Делчев Ангел Баталов ще трябва да организира публичен търг с явно наддаване за помещението. То е с площ 65 кв.м, началната цена е 800 лв. с ДДС на месец, а спечелилият подписва договор за 7 години.

Аптеката на Балтаджиев разбуни духовете в Гоце Делчев, групата съветници на ГЕРБ се заканиха да дадат на КПКОНПИ председателя си Димитър Балтаджиев.

Владимир Москов

Както вече съобщихме, Марияна Балтаджиева е подписала договор за наем на общинското помещение през ноември 2020 г. срещу сумата от 800 лв. на месец. Това поставя съпруга й в конфликт на интереси.

Разрешение за провеждането на търга ОбС Гоце Делчев дава през лятото на 2019 г.

На заседанието на местния парламент в края на октомври Балтаджиева внесе декларация, с която поиска да се гласува прекратяването на договора й за наем. „Тя ни отговори на всички въпроси дали съпругът й е в конфликт на интереси с това си искане”, коментираха тогава от ГЕРБ.

Аптекарският бизнес на госпожа Балтаджиева се е въртял месеци наред под носа на кмета Владимир Москов и цялата администрация, но мерки не са взети. Москов и до момента запазва пълно мълчание по темата, въпреки въпросите, които изпратихме във връзка с казуса. След сесията на Общинския съвет пред октомври отидохме на място в аптеката, за да разговаряме с Балтаджиева. Тя обаче не беше там, а служителката й каза, че не може да я повика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here