Пуснаха лот 1 на АМ „Струма“ и от Перник до Дупница вече се пътува със 120 км/ч, кметът на Долна Диканя: Бизнесът в селото умира

 Последните 2,8 км от отсечката влизат в експлоатация в края на август

170-01-03-KRASI-1 6 copyПразнично оживление цареше вчера около 11 ч. в района на радомирското село Долна Диканя. Вместо тежките машини и строителни работници в началото на лот 1 от АМ „Струма“ се събраха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, зам. транспортният министър Петър Киров, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, представители на министерства, Агенция „Пътна инфраструктура“, областните управители от Перник Михаил Михайлов и на Кюстендил Иван Каракашки и кметът на Радомир Пламен Алексов, дошли за тържественото откриване на отсечката от АМ „Струма“ от Долна Диканя до пътен възел „Дупница-север“. Точно в 11 ч. започна ритуалът с водосвет, отслужен от протосингел Ангел Ангелов от Софийската митрополия в съслужение с още двама свещеници.

170-01-03-KRASI-1 1 copy„Днешният ден, в който пускаме движението на магистрала „Струма“ от лот 1 е много важен не само за строителя, а и за транзитно преминаващите, но и за жителите на селата от двете области, покрай които минава. Римляните са казали „Пътят е живот“, от 1 ч. днес (вчера – б.а.) ще можем да пътуваме много по-бързо, безопасно и сигурно.170-01-03-KRASI-1 4 copyПътуването се съкращава с 30 мин в пиковите часове“, каза министър Терзиева, след което лисна менче с вода и пожела безаварийно пътуване. Министър Терзиева съобщи радостната новина, че от вчера водачите на МПС могат да се движат от пътен възел „Даскалово“ до Дупница със 120 км/час. Досега участъкът от лот 0 бе с разрешена скорост от 90 км/ч, тъй като все още той няма акт 16.

Повече подробности в печатното издание

 

СНИМКИ

1. Алексиев от „Пътстрой 92“ е доволен, че е успял да почисти замърсените земеделски земи.

2.  Министър Терзиева лисна менче с вода и откри мгистралата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here