Сюрприз! Само „Меридиан” ще рине сняг в Дупница за до 333 бона.,Цв. Цветанов отказа договора до 8000 лв.

Зам.- кметът на Дупница Крум Милев, вляво, до него е Ал. Паризов, шеф на Транспортния отдел. Двамата са част от комисията, която прави проверки за готовността на избраната фирма за зимата. Снимка: архив.
Цветан Цветанов

Дупнишкият бизнесмен Цветан Цветанов е отказал да подпише договор с община Дупница за зимно поддържане на републиканските пътища в рамките на общината. Така почистването на сняг в Дупнишко за поредна година остава изцяло в ръцете на фирма „Меридиан” на Илиян Миланов и майка му Райна Георгиева. Кметът на Дупница Методи Чимев е парафирал за услугата с „Меридиан“ на 25 ноември, след като е било променено решението на комисията по избор на изпълнител. Това се е наложило, защото от фирмата на Цветанов „Мегаинвест Холд” са отклонили отправената покана да подпишат договор за почистването на републиканската пътна мрежа.

Илиян Миланов

Както съобщихме, за пръв път тази година дружеството успя да разбие абсолютния монопол на „Меридиан”, като взе най- малката част от дейността, касаеща поддържането на републиканските пътища с обща дължина 8,387 км с максимална заложена стойност 8000 лв. За тази година са завишени и парите, предвидени за зимно почистване и поддържане на пътищата. До отминалата зима сумата беше в размер на 228 000 лв. без ДДС или 273 600 лв., докато за тази е предвиден разход до 278 000 лв. без ДДС или 333 600 лв. с ДДС.

От  „Мегаинвест” бяха предложили по- изгодна оферта от конкурентите си. Хората на Цветанов бяха заложили цени от 145 лв. без ДДС за почистването на 1 км, докато от „Меридиан” искат 151,40 лв. без ДДС. „Мегаинвест” обаче бяха отстранени от процедурата за почистване на градската улична мрежа и общинските пътища. Офертата им беше приета, и съответно победиха, за почистването на републиканските пътища. Въпреки това, все пак Миланов ще отговаря и за тези трасета.

Така „Меридиан“ отново ще се грижи за градска улична мрежа с обща дължина 78,200 км, за което е изчислено, че ще струва до 150 000 лв. без ДДС. Също за общински пътища и извънградска мрежа с обща дължина 85 км, от които 38,200 са улици по селата и 46,80 общински пътища, а общата прогнозна стойност е 120 000 лв. без ДДС. Именно по тези две позиции е поскъпването с по 25 000 лв. без ДДС. 8000 лв. си останаха предвидените пари за поддържането на републиканските пътища. От заледяване трябва да се пръскат улиците основните улици в града.




Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here