Близките на младия автор Иво Христов от Радомир отправиха малко по- различен Зов за помощ в социалната мрежа. Те търсят хора, които имат същото заболяване като младия писател или такива, чиито близки страдат от него. Целта е да се обмени опит и да се намери ново лечение, което да помогне на Иво да пребори коварната болест.

„Този пост ще бъде различен и може би най-важният публикуван в тази страница от момента на създаването ѝ. Личната изповед на цялото ни семейство. Много от вас познават Ивчо като „българският Стивън Кинг”, други като най-младият български писател с цели 9 издадени книги за скромните си 20 години, но за нас той освен безспорен талант е и нашето скромно и обикновено момче, имащо една единствена мечта – да живее. Преди 8 години, той чува тежката диагноза „Неврофиброматоза-тип 2” и тогава започва същинската борба. За времето, в което той се бори, са извършени цели 13 мозъчни операции, като последната беше изключително тежка и донесе със себе си куп последици – запушване на бял дроб, изпадане в кома, 12 дни в реанимация и 2 месеца прекарани в болницата, където все още се намира. Тъй като заболяването му се характеризира с образуването на доброкачествени тумори в централната нервна система, шансът да се появяват нови образувания е голям. При премахването на един тумор, се активира друг, което налага операция след операция, а всяка следваща носи все по-голям риск за живота му“, пишат от семейството му.

През годините близките му са изпратили стотици писма до клиники по целия свят, само и само да намерят поддържащо лечение, защото все още не е открито такова, което да го излекува напълно. Очаква се спасението да бъде генна терапия, която обаче все още не се прилага.

В страницата на Иво Христов във Фейсбук има над 85 000 души, които го подкрепят и обичат, плачат и се радват заедно със семейството му.

„Споделяме всичко това с молба днес да се обединим в търсенето на подходящо лечение, което е единственият начин той да продължи да бъде с нас, да ни вдъхновява със силата си и да ни радва с творчеството си. Вярваме, че тук има много хора, които живеят в чужбина, такива, които се борят със същото заболяване или имат познати, които водят тази битка. Такива, които го обичат и ще отделят от времето си, за да се включат в търсенето. Искаме да отбележим, че се интересуваме само и единствено от терапия / лекарство, което ще помогне за смаляването на туморите, намаляване образуването на нови или поддържането им в същия размер. Не търсим добри неврохирурзи и предложения за клиники, предлагащи операции, било то и в чужбина, лечение с гъби и билки, каквито вече сме пробвали и абсолютно нищо не е дало резултат“, пишат още близките на Иво.

Ако няма как да помогнете, то можете да споделите поста, защото благодарение на вашето споделяне, то може да достигне до правилния човек, а точно този един човек може да бъде спасение за Ивчо. Всичко, което смятате, че ще ни бъде полезно можете да пишете като коментар под поста или да се свързвате с нас на този имейл адрес: chance4ivo@gmail.com
Това са двата начина, които ще ни помогнат най-бързо да прегледаме цялата информация, а в този труден за нас момент, всяка минута е ценна и от значение.
Предварително благодарим на всеки, който е стигнал до края на този дълъг текст и ще се включи в спасяването на един от най-младите и талантливи български творци, отправят молба близките на Иво.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here