Рокада на шефския пост в областна администрация Перник се задава на финалната права от управлението на служебното правителство. Източници от областна администрация издадоха, че губернаторът д-р Симеон Василев е подал вече заявление за освобождаване на поста. В момента хирургът даже бил и отпуск. Това изглежда като ненужна маневра на фона на очакванията, че след сформирането на ново правителство незабавно ще се сменят областните управители наред.

Д-р Василев пое щафетата от Емил Костадинов от ГЕРБ в края на май тази година. Костадинов пък беше назначен на поста в разгара на водата криза в Перник, след като скорострелно от стола областен управител беше отстранена Ирена Соколова. След назначаването на Василев гръмна скандал заради уволнението от администрацията на  ГЕРБ съветника Александър Александров. Той се ожали, че е освободен на политическа основа. През лятото герберите не пропуснаха да отбележат и факта, че дъщерята на областния Галина е част от листата на БСП.

Петър Костадинов

Сега, докато цялата държава тръпне в очакване на преговорите за съставяне на правителство, в Перник главният въпрос е кой от новите партньори ще сложи свой човек в областна администрация. В Перник усилено се коментира, че това ще бъде шестият в листата с кандидат- депутати на „Има такъв народ” инж. Петър Костадинов, който е бивш шеф на общинската фирма „Перник Инвест”.

Както е известно, В Перник след вота в средата на ноември „Има такъв народ“ и БСП се оказаха големите губещи. Двете парии загубиха спечелените мандати в областта след преразпределението на гласовете. Едва със 650 гласа за ДПС Александър Несторов измъкна мястото в парламента от водача на листата на БСП Стоян Мирчев, макар червените да имаха над 5000. По същия начин Зорница Стратиева от „Демократична България” се оказа черната котка, минала път на „Има такъв народ”.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here