Костадин Костадинов: Разделяме се с ГЕРБ, може и да освободя поста на председател в ОбС, носи ми омраза…

Костадин Костадинов посреща кандидата за президент Анастас Герджиков в Дупница, направи си снимка и с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, която до скоро беше в страницата на ГЕРБ- Дупница, но вече е изтрита. Не се знае по чие нареждане снимката е унищожена.

СДС да напусне коалицията с ГЕРБ и ръководството на синята партия да подаде оставка. Това предложение е внесъл Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет на СДС, представител на Югоизточна България в партията.

Фактът, че имаме само един представител в 47-ото Народно събрание говори за една несъразмерност в представителността на СДС в коалицията с ГЕРБ„, коментира пред БНР Златев и обясни, че още когато СДС е подписал споразумените с ГЕРБ за коалиция, той е изразил притесненията си:

„За мен СДС е кауза, която да защитава десните и свободолюбивите хора в България. … Или ще превърнем СДС в партията на народа и я запазваме като такава, или това, че имаме един депутат няма никакво значение. Важен е смисълът и каузата“.

Днес Костадин Костадинов, който е председател на Общински съвет – Дупница, даде интервю за 4ВЛАСТ и заяви, в отговор на наш въпрос, че новата конфигурация на политическите сили в страната безспорно ще рефлектира и по места. Той очаква сформиране на ново мнозинство.

„Не се страхувам за поста си. И без това ми носи много омраза на хората, които не могат да осъзнаят колко усилия полагаме за решаването на изключително тежки проблеми в общината. Предстои и избор на председател на Постоянната комисия по икономика, титулярът Вергил Кацов напусна съвета. Аз се разбирам с всички съветници и винаги съм гледал да постигнем съгласие по приоритетите, и съм успявал. Няма причина за моята оставка. Но ГЕРБ са си ГЕРБ, а ние сме СДС.“- каза Костадин Костадинов, който успя да се пребори за председателския пост със съветникът на ГЕРБ Емил Гущеров.

Емил Гущеров, Анастас Герджиков и съветникът на СДС Георги Георгиев

Коментира се, че Емил Гущеров се канел да се върне за нова година на бял кон на председателския пост, но той се размина и с поста зам.- кмет на Дупница. Ключът към вратата на кабинета на председателя е в БСП- имат 7 съветника, ГЕРБ имат 8, а СДС -5, на страната на ГЕРБ са и тримата съветници на БДЦ, 4-ма са съветниците на „Глас народен“ от общо 33-та съветници. Гущеров и Костадинов са еднаквж близки с бившия депутат Иван Ибришимов, който дърпа конците в Общинския съвет на Дупница.

„Костадин Костадинов всяка сутрин в 9.00 часа е на кафе с Иван Ибришимов, често заявява „От всички социалисти най- много обичам Иван Ибришимов.“ Емил Гущеров пък не спира да го кани на семейни тържества. Авторитетът на Ибришимов се увеличи с победата на Румен Радев в президентските избори.

Иначе Костадин Костадинов е подкрепил идеята за колективна оставка на НИС на СДС.

„Трябваше още през юли това да се случи. Коалиционното споразумение с ГЕРБ, касаещо пълен цикъл от избори, приключи и предстои Националният съвет да определи бъдещата политика, като през пролетта на следващата година ще се проведе редовна отчетно-изборна конференция“. Даваме си сметка, че СДС загуби завоювани позиции и много наши членове не припознаха коалицията с ГЕРБ“, каза Костадинов. Винаги съм искал самостоятелно явяване на избори. Сега цялостната политическа обстановка е променена, има нужда от стъпки към водене на преговори с десния сектор, а и от ново лица начело на партията.“, сподели Костадин Костадинов. На последното заседание на НИС на СДС беше отхвърлена идеята ръководството да подаде оставка и да се напусне коалицията с ГЕРБ с 3 гласа „За“, 3 гласа „Против“ и 4 гласа „Въздържал се“. Мотивите за искането бяха незадоволителните резултати и размиването на образа на партията и превръщането й в присъдружна организация на ГЕРБ.

Вижте днешното интервю във видеозаписа на страницата ни във фейсбук, на тема политика Костадинов говори към края на записа:

https://www.facebook.com/198655540975937/videos/656544569085732

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Разделяте се,защото нямате депутати(тоест лапане)или по идеологически причини?Ако е по идеологически причини,защото изобщо се взехте(може би за да ви вкарат в парламента,тоест да има папкане)????Костадинов,коментирайте моля…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here