Свекърът на бившата съветничка Гергана Муртова- Антон Муртов с двама софиянци подписаха договор за 3 731 412,59 лв. без ДДС или 4 477 695,11 за укрепване на свлачището над местността Бодрост.

Гергана Муртова беше съветник за около 3 месеца. Влезе на мястото на Андон Тодоров, а в края на август напусна и стана директора на Дирекция „Икономическо развитие“.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е подписал преди около седмица договор с обединението БЛГ-2021 в състав „Растер-Юг” на Муртов и софийските „Геоконструкт” и „Инфра Кепитал”. Триото има 30 дни за проектиране и 90 за строително- монтажни работи. Проектирането ще струва 180 000 лв., а строителството 4 297 695,11 лв.

Триото е победило в конкуренция с „Грома Холд”. Всички останали кандидати да били отстранени от процедурата, която се точи от пролетта. Сред отстранените е и фирмата на популярния Николай Динков- Нинджата, която в последно време печелеше поръчка след поръчка на община Благоевград.

Свлачището действа от години, а в началото на 2021 г. се срина с нова сила, затваряйки пътя за парк „Бачиново“, местността „Бодрост“ и ски писта „Картала“, селата Горно Хърсово и Бистрица. Общината поиска спешно помощ от Междуведомствената комисия. Първоначално се проведе процедура по пряко договаря, но от Агенцията за обществените поръчки настояха процедурата да мине със събиране на оферти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here