Христо Пигов

За „Ученическо хранене” е работил ГУМ – Дупница, показва справка за финансовите резултати на общинските дружества за първите 9 месеца на тази година. Въпреки постоянните затваряния и опрощавания на наеми на търговците, ГУМ е генерирал печалба от 65 000 лв., съобщи на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Дупница Костадин Костадинов. На срещуположния полюс обаче е „Ученическо хранене”, което в момента виси със 70 000 лв. При представяне на финансовия отчет на дружеството за 2020 г. беше отчетена загуба от 40 000 лв.

„Критично е положението в „Ученическо хранене”. Миналата година не работиха и запазиха размера на дълга. Но тази година положението е по- лошо. Работата е в намален обем, вместо да се продават по 1000 обяда, се реализират под 200. А хората са на работа, вървят заплати, да не говорим за тока. До преди увеличението се плащаше по 2600 лв., а последно дойде фактура за 4700 лв. Търсим решение.”, каза Костадинов.

Както е известно, дружеството вече от година и половина е с временен управител в лицето на Христо Пигов. Никой не се яви на конкурса за поста, стартиран в края на лятото. В момента на ход е нова процедура, но едва ли ще има желаещи да се нагърбят с управлението на „Ученическо хранене“.

Ръководството на общинската болница „Св. Иван Рилски” е обявило счетоводна печалба от 523 000 лв., задълженията са 1 350 000 лв. Припомняме, че преди 3 години сумата беше 2,4 млн.

На загуба е и „Дупница Транс”, създадено за реализирането на проекта Интегриран градски транспорт.  До месец септември са натрупани 7000 лв. задължения.

„Догодина изтича срокът на проекта. Тогава може да мислим за промяна в маршрута на линия №5. Не мога да разбера защо дупничани не ползват автобусите, те са нови, отоплени… До изтичането на проекта обаче не може да променим нищо. Още при самото стартиране знаехме, че има риск от загуби, но целта ни беше да спечелим финансиране за преасфалтиране на улиците.”, уточни Костадинов.

На печалба е ГУМ- Дупница, въпреки втората поред тежка година заради ковид 19. До месец септември приходите са били 274 000 лв., за сравнение за този период миналата година в касата са влезли 271 000 лв. Отчетената печалба е 65 000 лв. срещу 59 500 лв. за 2020 г. Както вече съобщихме, 60 000 лв. ще бъдат внесени в общинската хазна под формата на дивидент.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Сегашния председател на ОбС Дупница Костадин Костадинов агитираше и убеждаваше че Христо Пигов е най-добрият и най-подготвен за поста управител на Ученическо хранене.Благодарение на Костадинов ,Пигов зае поста .Сега е редно Костадинов да поеме политическа отговорност за това назначение,и също така лично да покрие загубите на дружеството!

  2. Не може, за КоцкУ или добро или нищо! КоцкУ е най-добрия Обс председател на градо, ламтеше за власт дадоха му я… 1 седмица не можа да оправи тръбата като се спука… щеше циганиетО да приобщава приобщи ги… вместо това махна павилионите от центъра и изгони хората от ГУМ после пак СДС… ДУПНИЧАНИ спите ли?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here