Вергил Кацов, вляво, скъса пълномощното си за съветник. Отстъпи мястото си за Светлозар Тричков.

Официално ОИК Дупница обяви юриста Светлозар Тричков за съветник на мястото на напусналия Вергил Кацов. На заседание тази вечер изборната комисия е гласувала подадената от Кацов оставка и са обявили следващия в листата на „Народен съюз” за избран.

Тъй като решението подлежи на обжалване в 7- дневен срок, няма да се сбъднат прогнозите на Кацов, който за „4Власт” сподели, че Тричков ще встъпи в длъжност още на заседанието на местния парламент този месец. Това на практика се оказва невъзможно, тъй като заседанието е в петък.

Както вече съобщихме миналата седмица, Кацов обяви, че депозира заявление за освобождаване от мястото си в Общинския съвет. По думите му, решението за този ход е взел още след местните избори през 2019 г., за да се даде шанс и на останалите в листата на „Народен съюз” да се изявят в местното самоуправление.

От № 19 в листата през 2019 г. Тричков изскача на трето място със събраните 92 преференции, като преди него са само Вергил Кацов със 171 и колежката му в ОбС д-р Лорета Николова със 138.

1 коментар

  1. Светльо е добър човек,и дано да си остане такъв, и да работи за хората!Че някои загубиха човешкия си образ ,влизайки в Общ. съвет…..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here