Голям личен празник отбеляза лидерът на КОД за Кюстендилска област, адвокат Красимир Ранов от Дупница. Той и съпругата му Любов Ранова празнуват тази вечер 14 години от сватбата си. От брака си двамата имат красива и умна дъщеричка, която вече е в гимназията на Дупница.
„14 години семейство и всяка година отношенията ни придобиват нови цветове, а в семейното ни огнище светят искри, които поддържат скъпоценния огън и връзката ни! Честити сме, че сме заедно!
Честита годишнина, любов!“- написа очарователната Любов Ранова, която е психолог по професия и познава досъвършенство мъжката душа.

Според българските традиции, 14 – години от сватбата е доста значима дата за семеен живот – така наречената ахатна годишнина.

Ахатът е много издръжлив, макар и само половин скъпоценен камък. Смята се, че е символ на щастие, семейно благополучие, дълголетие и финансова независимост. От древни времена се смята, че ахатът има голям брой различни загадъчни качества, които трябва да се използват, когато е необходимо. Смята се, че по време на този доста дълъг период на съпружески живот двамата съпрузи напълно са се изучавали и затова знаят почти всичко за другата си половина. Но подобно на ахат камък понякога може да промени своите характеристики на повърхността, така че съпруг и съпруга понякога могат да изненадат един друг с напълно нови и интересни качества на техния характер.

А бракът за този период вече е доказано 100% устойчив, а ахатът е само един от твърдите минерали и обичаят повелява съпругът да подари огърлица от ахати или цял комплект бижута, повеляват българската пра стара традиция за брачното обединение.

Честит празник!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here