„Униформени от полицията в Ихтиман ме налагаха като боксува круша. Просто отидох доброволно на разпит, след като на Гергьовден бях бит от полицаи.”, това съобщи за „4Власт” 26- годишният Райчо Еленски от Ихтиман, който се жали от полицейско насилие.

Еленски сподели, че във връзка с инцидента по Гергьовден преди дни е получил призовка да се яви за даване на обяснения. Оказало се, че адвокатът му е зает и той отишъл сам в полицията.

Ето разказа на ихтиманеца за случилото се в полицията: „С влизането ми в полицейската сграда униформени и цивилни служители ме нападнаха с юмруци в лицето, тялото, нямам здраво място. Никой от тях не ми обясни защо е всичко това. Налагаха ме като боксова круша, преживях истински ужас, не вярвах, че ще остана жив. След боя ме пуснаха, обадих се на баща си, обясних му всичко. Той организира транспортирането ми до столична болница. Оказа се, че съм със счупен нос и множество натъртвания. Извадил съм си и медицинско свидетелство. Не зная имената на полицаите, но мога да ги разпозная всички. Питам се това полицейско управление ли е или мутренски офис?”, сподели за „4Власт” Еленски. Той е подал жалба в прокуратурата в Ихтиман.

Всичко започва на 5 май тази година, когато с роднини и приятели Еленски празнувал Гергьовден.

„Беше към 22:00 ч., когато на място дойде патрулна кола. По- късно разбирах, че полицаите са били в махалата по сигнал за съседски бой. Не след дълго нахлуха и в дома ми, като още с влизането започнаха да ритат всички мои гости и да сипят псувни. Викаха: „С вас ли ще се разправяме?” Пребиха ни, започнаха да чупят, извадиха пистолет и изстреляха няколко изстрела в стените. Опряха оръжие в челото на жена ми, казваха й: „Ще те стреляме”. Какви са тези мутренски прийоми. Деца имаше сред нас, всички бяхме в шок. Счупиха ми и музикалната уредба. И Тогава входирахме жалба до Районна прокуратура Ихтиман. Приложили сме и медицински свидетелства и обяснения на присъствалите на инцидента. Към днешна дата нямаме отговор по жалбата. От тогава започна враждата с полицията.”, споделя ихтиманецът, който съобщава, че от тогава има болки в главата и го тресе жесток стрес. Той обяви още, че се страхувам за семейството си.

„Възнамерявам да образувам наказателно дело по случая.”, категоричен беше Еленски.

Потърсихме за коментар началника на полицията в Ихтиман Филип Благоев. Той беше категоричен, че през май, когато започва сагата, не е бил шеф на полицията в града и не е запознат със случая. Той не отговори на въпроса ни, че Еленски твърди, че е бит преди броени дни.

„Не съм запознат със случая, още повече, че към сочената дата от месец май аз не съм изпълнявал функциите на началник на РУП-Ихтиман. Не познавам и тъжителя. Свържете се с пресцентъра на ОД МВР –София за повече информация.”, заяви Благоев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here