Екскметът на селото И. Марков: От години искаме легнали полицаи, след куп молби градоначалникът Вл. Георгиев доведе хора от КАТ и АПИ, на молбите ми отговориха: „Ти пък много искаш!”

 

16- годишната Ивелина е издъхнала на място.

„Ударът беше страшен, чух силен трясък, бях в банята. Погледнах през прозореца и видях пълен ужас, катастрофирала в дърво кола, беше разцепила на две. Сили нямах да изляза. Цялото село сме потресени, а думите не стигат да се опише трагедията.”, това сподели жител на село Маджаре, видял ужасната катастрофа, в която загина 16- годишната Иванина Иванова, а приятелят й Николай Кръстев се бори за живота си.

Самоковци споделят, че преди около 13 години бащата на Николай Кръстев е загубил живота си в тежка катастрофа по пътя за Ново село. След години майката на Николай заживява с мъж от Раьово, а момчета и брат му остават да живеят в Самоков при баба си и дядо си. Приятели на Николай споделят, че взел от приятел колата, с която е катастрофирал вчера. Собственикът учил за полицай.

Във връзка с тежкия пътен инцидент от полицията съобщават, че сигналът при тях е постъпил около 19:50 часа. Съобщено било, че автомобил марка  БМВ се е блъснал в крайпътно дърво в самоковското село Маджаре. На място са били изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Констатирана е смъртта на пътуваща в колата непълнолетна девойка, а 20-годишният водач Николай Кръстев е настанен в столична болница с различни травми и наранявания, с опасност за живота. Пътя е бил затворен часове наред, пожарникари са рязали ламарината, за да извадят двамата от колата. Екипите на криминална полиция –Самоков са били на място до 4:00 часа след полунощ.

Както вече съобщихме, семейството на Иванина Иванова живее в с. Мала Църква,момичето  учи в Самоков.

След трагедията в Маджаре всички споделят , че отдавна искат на място да се поставят легнали полицаи, които да удържат джигитите.

Доскорошния кметски наместник на с. Маджаре Иван Марков поиска думата и сподели за „4Власт”, че докато е бил кмет всяка година е писал докладни до градоначалника на Самоков Владимир Георгиев с молба за легнали полицаи/ скоростоограничители. ”Отговорът на кмета беше, че пътят бил от републиканска пътна мрежа и нямало как общината да ги поставя. Трябвало ПУП. Миналата година направихме подписка заедно с моя докладна я изпратихме до АПИ за поставяне на скоростоограничители- отговор не получихме. Тази пролет при едно от предизборните посещения на кмета Георгиев в селото местната жителка Василка Калпачка постави отново въпроса. Георгиев изпрати хора от общината, имаше и служители на КАТ, АПИ. При срещата с тях обясних, че е нужно скоростоограничители на входната артерия, в центъра в средата на селото и изходната артерия. Отговорът им беше „Ти пък много искаш, ще поставим един.” , но така и до ден днешен и един дори не беше поставен. От общината тогава ми обясниха, че трябвало проект, съгласуване. Питам аз този проект повече ли струва от човешкия живот? Посочих немалко примери на жертви на този път. Няма кмет в община Самоков, който да не е поискал с докладна скоростоограаничители по селата, но така и до ден днешен не са чути”, споделя с болка Иван Златев. Вчера, а и днес пътната настилка е мокра, привечер падна и мъгла, които са допълнителни предпоставки за пътни инциденти и би трябвало да заострят вниманието на шофьорите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here