С кофи за боклук преградиха главния път, минаващ през самоковското село Продановци. Хората настръхнаха, защото подредените препятствия по трасето са предпоставка за жестоки инциденти, тъй като много често шофьорите карат с несъобразена скорост в района. Именно опит за ограничаване на скоростта е основната версия за изкарването на кофите по средата на пътя. Според кметицата Емилия Драганова обаче това е хулиганска проява. Факт е, че по натоварения път няма нито един ограничителен знак, който да предупреждава шофьорите да намалят скоростта. Очаква се през следващата година най- сетне да бъде гласуван ПУП и на място да се поставят изкуствени неравности, които да убиват скоростта.

Потърсихме за коментар кмета на селото, ето какво сподели тя. „За мен това е хулиганска проява. Проверих на камерите на административната сграда , но мястото е извън техния обхват. В селото има по две камери, монтирани отдавна на входната и изходната артерия, които не работят и не се подържат. Това го разбрах от служители на РУ-Самоков, които наскоро разследваха кражба. Предполагам, че извършителите  са младежи. Това е главен път, който е много натоварен и обслужва две села. Ограничителни знаци в действителност няма. Трябва да има органи на КАТ, които да ги глобяват нарушителите. Обръщала съм се с въпроси за пътни знаци към РУ-Самков, но от там ми отговарят, че е работа на общината. От кмета на общината Владимир Георгиев имам уверението, че има изготвен ПУП за изкуствена неравност пред двете спирки на главния път, като се предполага, че през 2022 г. ще бъдат направени.

На място действително се кара с превишена скорост, повечето шофьори не се съобразяват, че се минава през населено място.

Дори не знам кой в крайна сметка е премахнал кофите от пътя. Ще продължа да правя разследване, ще разпитам дали хората са видели нещо. Това безумие се случва в тъмната част на денонощието и е сериозен риск за живота на шофьорите. Апелирам към родителите на децата, а и към самите подрастващи да не се занимават с подобни деяния, нека да си влагат усилията върху знанието, нека да спортуват и там да влагат излишната енергия.”

Снимки: Антон Михайлов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here