При посещението си в Самоков през февруари Румен Радев се спря за да говори с децата на ледената пързалка.

Със светването на елхата, на 3 декември, при подходящи метеорологични условия, ще отвори ледената пързалка в центъра на Самоков. От общината информираха, че работата по монтирането на атракциона е започнало днес. Кметът Владимир Георгиев е обсъдил със служителите поставянето на пързалката, така че да не пречи на входните пространства към площада, монтирането на загражденията, обезопасяването на кабелите и др.

Целта е съоръжението да заработи по-рано, за да предостави възможност за забавление на открито на децата в града.

Служителите, които ще отговарят за стопансиването и поддръжката ще съблюдават сериозни противоепидемични мерки. Няма да се допускат струпвания на ползващите съоръжението, а след всяко ползване кънките, които се отдават под наем ще се дезинфекцират.

И тази година цените остават непроменени. Ученици ще заплащат за вход и наем на кънки общо 4 лв. За възрастни наемът на кънки е 2,50 лв., а входът – 3,50 лв. Седмична карта за ученици е 12 лв., а за възрастни – 20 лв. Месечните карти за ученици пък струват 24 лв., а за възрастни – 40 лв. До отмяна на наложените от МЗ противоепидемични мерки няма да се допускат организирани ученически групи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here