С шампанско и ябълков пай от община Самоков зарадваха 38-те двойки, които тази година празнуват златна сватба, съобщиха от местната администрация. Към пакета с подаръци за всички двойки имаше и коледна звезда. По традиция, подаръците се връчват по повод Деня на християнското семейство. За съжаление, заради противоепидемичната обстановка не може да се организира тържество, на което юбилярите да се съберат. Всички те получиха и поздравителни адреси от кмета.

Ябълковият пай е  приготвен от екипа на новата социална кухня към община Самоков. Подаръците им бяха поднесени по домовете от длъжностното лице по гражданско състояние към община Самоков Валентина Манчева.

„Уважаемо семейство,

Тази година Вие празнувате своята Златна сватба. В навечерието на прекрасния християнски празник 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж, приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 50-годишния юбилей на Вашия съвместен живот. Неслучайно той е наречен златен. Златото е неподвластно на времето, не се променя и на практика е вечно. Но за да се превърне в къс, са събрани безброй малки песъчинки. Така и Вие, във Вашия семеен живот, сте имали много прекрасни моменти и емоции, скътали сте свидни спомени, преодолели сте много перипетии, за да изградите този къс самородно злато, който днес олицетворява Вашия съюз.

Петдесет години съвместен живот, в празник и делник, в радости и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Това вдъхва вяра, че любовта и семейните ценности не само съществуват, но и устояват във времето. Такъв пример ни е нужен, за да вярваме в стойността на брака и брачните клетви.

С чувство на възхищение и съпричастност към прекрасния Ви празник Ви пожелавам още дълги години да се радвате на живота. Той да бъде изпълнен с още много благословени мигове и щастие.

Владимир Георгиев

кмет на община Самоков“, пише в поздравителния адрес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here