Бракониер от Добринище сгащиха горските край хижа „Гоце Делчев”, съобщават от ЮЗДП. Мъжът с инициали Е.П. е бил санкциониран за незаконен лов. Екип на „ДГС Добринище” тръгнал по сигнал за бракониерски лов, на асфалтов път в близост до хижата горските засичат черен джип „Сузуки” с благоевградска регистрация и подават сигнал на водача да спре. При проверката е установено, че в превозното средство има сглобено ловно оръжие (пушка 12 калибър) и ловно куче. Лицето притежава ловен билет, но няма издадено разрешително за групов или индивидуален лов за дата 21 ноември.
На нарушителя на Закона за лова и опазване на дивеча е съставен констативен протокол и акт. В проверката са участвали служители на Дирекция на национален парк „Пирин”, РУ Банско и РДГ Благоевград.
В Тетевен пък служители на Югозападното държавно предприятие са били нападнати и заплашвани от нарушители при проверка за незаконна сеч в землището на тетевенското село Малка Желязна. Сигналът е подаден на 19 ноември и на него веднага реагират служители от мобилно звено на Югозападното държавно предприятие и „ДГС Тетевен”. Те спират за проверка моторно превозно средство „Опел Фронтера” с английски регистрационен номер, от който изскачат две лица въоръжени с брадви. Последват заплахи и опит за саморазправа с горските, които, за щастие, са невредими. Нанесени са щети на служебния автомобил на стопанството в Тетевен, който е със смачкана врата и таван.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here