Петролният бос, който има и хотелиерски бизнес в Сапарева баня, Олег Петров от Дупница иска да прави паркинг край Посетителския център на Паничище. Очаква се в четвъртък другата седмица Общинският съвет да даде предварително съгласие за допускане изработването на проект за Подробен устройствен план с. Паничище. Обект на инвестиционното намерение са три имота, собственост на Петров. Те ще бъдат обединение в един общ, за да може на място да бъдат обособени паркоместа, включително за автобуси, зелени площи, ще се направи и нова улица. Заявлението е входирано от фирма «О.П.- ЕЛОС», собственост на Петров.

Както сме писали, фамилията има луксозен хотел срещу Гейзера, друг в Паничище, въртят и бизнес с бензиностанции.

Става ясно, че намеренията са на Паничище са да се направят 11 паркоместа, от които 3 за автобуси и 8 за леки автомобили, отделно ще има зелена площ  и 3 озеленени острова до паркингите в единия от поземлените имоти.  С част от терените ще бъде увеличена ширината на съществуваща улица, като същевременно ще се обособи нова такава. Инвестицията включва и оформянето на още 12 паркоместа, около които отново зелени площи.

В докладната, входирана в Общинския съвет е записано, че обособяването на паркоместата се налага с цел обслужване на съществуваща сграда – Посетителски център към Национален парк „Рила“, както и храм „Свети Иван Рилски“ с.Паничище.




Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here