Мирчев и Несторов

Официално ДПС взе депутатското място на БСП в област Перник. Това стана ясно, след като тази вечер ЦИК подпечата и публикува разпределението на мандатите по области. В Пернишко, освен ДПС, по един депутат ще имат ГЕРБ- СДС в лицето на Кирил Ананиев, Никола Минчев за „Продължаваме промяната” и Зорница Стратиева за „Демократична България”.  От ДПС влиза Александър Несторов. От БСП скочиха, тъй като ДПС в областта имат 650 гласа, докато те са събрали над 5000. Преливането на гласовете от чужбина обаче напълни чашата на ДПС.

Стефан Апостолов и Росен Желязков.

В останалите области от Югозапада няма изненади. В Благоевград с по трима представители в парламента ще са ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната”.

Триото от ПП

Две са местата на ДПС, по едно за „Има такъв народ”, „Демократична България” и БСП. За ГЕРБ-СДС триото е  Росен Желязков, Стефан Апостолов, Костадин Стойков. На предна линия за „Продължаваме промяната” са водачът на листата Андрей Гюров с 2236 преференции, с 1224 е вторият Владимир Табутов, а трета 514 за Екатерина Димитрушева.

При ДПС непоклатим от първата позиция е водачът на листата Делян Пеевски, той обаче води и листата във Велико Търново. Петият Осман Мисирков има 755, с 412 е вторият Халил Летифов.

Водач на листата за „Има такъв народ” и Виктория Василева, която обаче може да влезе и от област Кюстендил, след нея се подрежда Анита Коцелова, която има 1425 преференции. Мандатът за БСП отива при водача Георги Михайлов.

В Кюстендил списъкът с депутати включва водача на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски, Георги Стамов от „Продължаваме промяната”, Бойко Клечков от БСП и Виктория Василева от ИТН.

За София област местата за ГЕРБ-СДС са две и те са за Младен Маринов и Николина Ангелкова. С два мандата са и от „Продължаваме промяната” с Александър Дунчев и Юрий Козлов. С по едно място са ИТН, Демократична България и БСП.

Юри Козлов

При ДПС е възможно Цветан Енчев да избере да влезе депутат от Враца, което ще освободи място на внучката на Александър Методиев Веселина Радославова. За „Има такъв народ” с най- много гласове е Андрей Чорбанов, за „Демократична България” Божидар Божанов и за БСП Иван Ченчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here