Пачки със стотачки и изборни разписки откриха в дома на кандидат- депутат от София област.

„В Софийска област, от Елинпелинско има кандидат за депутат, не съм проучил дали е избран, по сигнал е извършена проверка и в дома му са открити редица следи – не само пари, списъци, а и контролните талони от машината, за да може този, които е получил парите, да се докаже, че е гласувал за ДПС“, обясни на брифинг  министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

От полицията информират, че процесуално-следствените действия са извършени вчера след получен сигнал, че кандидат за народен представител от с. Горно Камарци е купувал гласове за представляваната от него политическа партия, като уговарял и заплащал суми от по 50 лева на свои приближени от селото и ромската махала.

Извършено било претърсване и изземване в дома му. Намерени и иззети са множество документи, списъци с имена и лични данни на граждани, живеещи на територията на община Горна Малина, както и сумата от 7850 лева в купюри по 50 и 100 лева.

Към настоящия момент са установени седем свидетели, които потвърждават, че са получили пари, за да гласуват за кандидат-депутата, като реално средствата са им били дадени в деня след изборите.

По случая в РУ-Елин Пелин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК. В днешния ден предстоят разпити на свидетели пред съдия, като действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here