14 снегорина чистят сняга по четвъртокласната пътна мрежа в община Перник с дължина 82,2 км

Четиринадесет снегорина ще чистят четвъртокласната пътна мрежа в община Перник през зимните месеци. Това съобщи на БТА Николай Петров – главен експерт в общинската администрация.

За поддържане на шосетата общината е сключила договори с три фирми. Вече е направен преглед на техниката им, при който е констатирано добро състояние на машините. В базите си фирмите имат и 1300 т пясък и 120 т сол. Дължината на четвъртокласната пътна мрежа в община Перник е 82,2 км.

Градската мрежа се почиства от общината. Местната администрация успя да закупи два снегорина. Никой не се е явил на търговете за предоставяне на снегопочистваща техника под наем. Необходими са още 4-5 снегорина. Затова общината ще премине към пряко договоряне с фирма за предоставяне на снегопочистваща услуга, заяви Петров.

Общината има на склад 500 т сол, договорени чрез Софийската стокова борса са още 800 т. Спокойно можем да посрещнем първите снежни дни, увери експертът. Трета година община Перник сама почиства снега по градската мрежа, която е 714 дка.

Утвърден е оперативният план за работа в зимни условия, посочени са и маршрутите, по които ще се обслужват хората на хемодиализа, допълни Петров.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here