Рилски не успя в Украйна и приключи европейското си участие

Със загуба с 84- 62 приключи участието на Рилски спортист в тазгодишното издание на турнира ФИБА Европа Къп. Тази вечер тимът от Самоков загуби гостуването си в Киев на местния Киев Баскет и по този начин изпусна шансовете си за излизане от групата. Решаваща за загубата в мача се оказаха едни 9 минути- 2 в края на първата четвърт и 7 в началото на втората, в които тимът не успя да намери път към коша на противника, а домакините се възползваха отлично от това и стигнаха в един момент до аванс от над 20 точки, съобщава официалния сайт на клуба. Въпреки оставащото време до края, това изоставане се оказа твърде голямо и българския тим така и не успя да го преодолее.

Самият мач започна сравнително равностойно, като домакините имаха леко предимство в резултата до последните 2 минути на четвъртината. В тях домакините успяха да отбележат 10 безответни точки и преди втората част отвориха преднина от 10 точки- 23- 13.

С началото на вторите 10 минути добрата игра на домакините се запази, а кошът им сякаш бе омагьосан, защото баскетболистите на Рилски не успяваха да се разпишат в него цели 7 минути до момента, в който това не стори Брендън Браун. Тези точки дойдоха късно, тъй като домакините почти не пропускаха и разликата вече бе станала 20 точки. Тя остана такава и до края на четвъртината, а почивката дойде при 41- 21 в полза на Киев Баскет.

След паузата добрата игра на домакините продължи, а играчите на Рилски спортист така и не намираха правилния начин да им противодействат, което доведе до ново покачване на разликата и на практика реши изхода на срещата. Все пак баскетболистите на Людмил Хаджисотиров успяха да намерят сили в себе си, за да се опитат да стопят част от пасива си, което до някъде се случи и двубоя завърши при 84- 62 в полза на домакините от Киев Баскет.

За Рилски хубав мач изигра Алекс Симеонов, който завърши с дабъл- дабъл от 19 точки и 10 борби, като и той бе единствения ни играч с двуцифрен точков актив. След него, с по 9 отбелязани точки, останаха Трей Портър и Мирослав Васов, а с 8 завърши Брендън Браун.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here