На старта на кампанията на ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова намери четирилистна детелина в Самоков.

По двама депутати вкарват в парламента от София област ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната” според направеното до момента разпределение на мандатите. Все още няма обаче пълни данни, информацията е на база 99,51% обработени протоколи. По един мандат от областта получават ДПС, „Има такъв народ”, „Демократична България” и БСП.

Листана ГЕРБ-СДС при представянето в Самоков.

Най- големият шок е в листата на ГЕРБ-СДС. Според първоначалните разчети, макар да е с най- много преференции, самоковецът Валентин Милушев няма да влезе в парламента. Както съобщихме вчера, той е събрал доверието на 1465 човека. Водачът Младен Маринов е с 1123, Николина Ангелкова със 715, третият Дамян Маринов с 655, четвъртата Миглена Георгиева с 432. За да мине напред обаче, е нужно гласовете за Милушев да са 7% от общите, дадени за партията. Те са точно 21 612, което означава, че вотът за самоковеца е 6,7%. Печеливша от това е Николина Ангелкова, която запазва втората си позиция.

Александър Дунчев

За „Продължаваме промяната“ на първите две места в листата са Александър Дунчев и Юрий Козлов. За ДПС с най- много гласове и запазено място в парламента е водачът на листата Цветан Енчев, за „Има такъв народ” Андрей Чорбанов, за „Демократична България” Божидар Божанов и за БСП Иван Ченчев.

Тази картинка означава, че Самоков няма да има свой представител в новото Народно събрание. А самоковци се представиха доста добре на изборите. Внучката на Александър Методиев Веселина Радославова е с най- много преференции в листата, събирайки 1153, а при червените първенец е Михаил Михайлов с 1581.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here