Д-р Ст. Стоянов, ДПС: Нови писти ще изстрелят сред топ курортите Паничище, липсват ни скиорите тук

stoian stoianov
МУСТАФА КАРАДАЙЪ и Д-Р СТОЯН СТОЯНОВ

„Курортът Паничище има потенциала да се конкурира с Банско и Боровец. Към богатството, което представляват минералната вода и Седемте рилски езера обаче трябва да се добавят и нови писти. Трябва да се работи в тази посока, за да се изстреля Сапарева баня нагоре като топ курорт и за зимните спортове.” Това обяви водачът на листата на ДПС за област Кюстендил д-р Стоян Стоянов. „Над 150 са хотелите и къщите за гости в Сапаревобанско, туристите се радват на лечебната минерална вода и на природата, но наличната писта е недостатъчна да задоволи претенциите на любителите на зимните спортове. Идеята за изграждането на нови трасета не бива да залежава повече и реализирането все да се отлага. Нужно е лоби, нужни са разговори с МОСВ, за да се размрази най- после този проект.”, категоричен е Стоянов. Създаването на нови писти е цел и на хотелиерите. Както сме писали, община Сапарева баня има проект за разширяване на пистите в територии, които не попадат в обхвата на Натура 2000. Той е представила пред министерството, Обсъждат се също възможности да се използват направените от горското просеки, така че намесата в гората да е минимална. Идеята за изграждане на 2 нови писти е залегна в Общия устройствен план на общината, гласуван през 2017 г. Плановете са двете нови писти да се направят в местността Бор и Паничище.

Лифтът към „Седемте рилски езера“ е истинско удоволствие и наслада в ежедневието ни.

Изкачващите се до Езерата с лифта стават все повече.

Обикалям от един месец региона, налага ми се да се храня в местни заведения. Възхитен съм! Вкусна храна, на отлична цена!

Част от стопаните на ресторант „Паничище“ в Сапарева баня.

Приятна обстановка навсякъде, поздравления за персонала в ресторант „Паничище“ срещу емблематичната баня, мил персонал!

Ресторант Вардар

Препоръчвам на всички приятели „Вардар 7“ и „Наслада“ на Градската градина в Дупница! Добри цени и вкусно, много вкесно! Така трябва да бъде!“

• Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here