Христо Терзийски: Очакваме нови политически провокации, лъжи и репресии срещу наши членове и симпатизанти от служебното правителство на Радев

Христо Терзийски

С наближаването на изборите очакваме нови политически провокации, лъжи и репресии срещу наши членове и симпатизанти от страна на служебното правителство на Радев, заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ – СДС за 10МИР Кюстендил Христо Терзийски .

„Това се базира на няколко фактора:

– Опитът да се отклони общественото внимание от провала на служебното правителство на президента Радев в противодействието на пандемията, скока на цените и повишаването на инфлацията.

– Социологическите изследвания, установяващи към момента категоричното доверие на гражданите към коалицията ГЕРБ-СДС като първа политическа сила – далеч преди опонентите си.

– Предходната груба намеса на служебния министър Рашков в предизборната кампания и по-специално в 10 МИР – Кюстендил.

Спомняте си твърденията на г-н Рашков преди изборите на 11 юли, отразени от всички национални и регионални медии, където в изявление за действията на МВР срещу купуването на гласове посочи, че „един бивш министър на вътрешните работи в Кюстендил е обсъждал как да бъдат привлечени 15 000 македонци с българско гражданство“. Тъй като друг кандидат – бивш вътрешен министър от област Кюстендил нямаше, внушението, макар и ненаименувано, бе съвсем конкретно. Затова и веднага реагирахме с категорична позиция.

След конституирането на 46 Народно събрание, в качеството си на народен представител от област Кюстендил, поисках този въпрос да бъде напълно изяснен и отправих парламентарен въпрос до служебния министър на вътрешните работи. Отговорът е публичен и всеки заинтересуван може да го прочете на сайта на Парламента. От него се вижда, че МВР е положило всички усилия да разследва до най-малката подробност „анонимния“ сигнал за купуване на гласове:

1) Първоначално проверката е показала, че твърденията на служебния министър за „15 000 македонци“ надвишава с 1/3 общия брой регистрирани лица с двойно гражданство в област Кюстендил. Явно е прихванал една от най-лошите политически практики – да се говори извън цифрите и фактите. Но не броят е важен, а дали е имало такова деяние или не – независимо за колко избиратели става въпрос – 1 или 15 000.

2) МВР е установило и всички влезли в страната през ГКПП „Гюешево“ и „Деве баир“ в този период, проследявайки дори движението им чрез камерите на АПИ. Били са разпитвани лицата с двойно гражданство за целта на посещението им в България, както и с кого са се срещали. Въпреки целия вложен полицейски ресурс, за разочарование на служебния вътрешен министър, те изобщо не са посетили Кюстендил.

3) Това не е отказало служебния министър – изискани и прегледани са всички записи от охранителните камери на хотела, за който е подаден анонимният сигнал. И оттам не е било установено нищо.

4) Накрая е разпитано и лицето с двойно гражданство, заподозряно в съучастие в деянието, но е установено, че на тази дата то нито е било в Кюстендил, нито се е срещало с представители на политически сили.

Това са фактите, посочени в отговора на моя парламентарен въпрос. Имате ли спомен след тази проверка на МВР, която е установила, че твърдението на служебният министър не се основава на истината, г-н Рашков да е излязъл и да се е извинил? – Нямате, защото не го е направил. Не сме и очаквали – за подобно действие е необходимо да имаш достойнство.

Не изключваме в следващите дни наши членове и симпатизанти да продължат да бъдат привиквани в полицейските управления, за да подписват предупредителни протоколи, и най-вече за да бъдат „съветвани“ да не агитират за коалиция ГЕРБ-СДС.

Призоваваме МВР да не бъде използвано като политически инструмент, а нашите симпатизанти да запазят спокойствие и да не се поддават на „служебни“ провокации. – Българските граждани могат най-добре да отсъдят кой на каква кауза служи – и изборите на 14 ноември ще го докажат!”, категоричен е Христо Терзийски.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here