Архимандрит Исаак отслужи Св. Литургия и водосвет за здраве и благословение на присъстващите

 

На днешния ден Православната Църква отбелязва празника на Св. Архангел Михаил и безплътното Божие войнство.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит тържествено бе отбелязан храмовият празник на храма в с. Шишковци, общ. Кюстендил.
Богослужебните последования по повод празника в храм „Св. Архангел Михаил“, бяха оглавени от Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с иконом Светослав Григоров, председател на храм „Успение Богородично“, гр. Кюстендил, протойерей Виктор Мачай, свещеник Тодор Точев, предстоятел на храма, свещеник Иларион Стоянчов и дякон Мирослав Костов. Клиросното пеене оглави иконом Даниил Хаджийски, който произнесе проповед, по време на причастия канон.


Молитвено участие в Св. Литургия взе Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил, със семейството си, Илияна Петрова, кмет на с. Шишковци, гости и православни жители от селото.

След Св. Литургия бе отслужен водосвет за здраве и благословение на присъстващите. В края на службата Архимандрит Исаак поздрави събралото се множество благочестиви християни и именниците, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, от името на духовенството при Кюстендилска духовна околия и от свое име, като благопожела здраве, мир, Божие благословение и благодатна помощ на Св. Архангел Михаил и на цялото безплътно войнство да не отстъпват от тях.
Текст и снимки: Василка ЕманоиловаВижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here