ПСС „База Боровец“ получи моторна шейна с влечка за 45 594 лв. по проект „Безопасна Рила”

База „Боровец“ на Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст (БЧК) получи моторна шейна с влечка и допълнителна спирачка на обща стойност 45 594,00 лв., закупена по проект „Безопасна Рила”. От тях 85% в размер на 38 754,90 лв. се осигуряват от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и 15% в размер на 6 839,10 лв. от държавния бюджет на РБългария.

Проектът се финансира по Мярка 05 „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно-историческото наследство на територията на МИРГ – Самоков” от Стратегията на МИРГ Самоков, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

ПСС при БЧК е единствената структура в страната, която в продължение на 87 години помага на пострадали в планините, а новото оборудване ще подпомогне дейността и ще осигури възможност за оказване на помощ, не само на пострадали скиори, сноубордисти и туристи, но и на практикуващите стопански и любителски риболов, както и на персонала, обслужващ водоемите в Рила. Очакваните резултати от проекта са около 200 хил. души, пряко и непряко, да се възползват от възможностите за туризъм, които дава планинския район и ще доведе до популяризиране на местното културно и природно богатство.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here