Кметът М. Чимев: Бистрица ми е като родно село! Даниел Александров: Бъдещето ни е в туризъм и биоземеделие, ще работя на 100 % в тази посока!

Кандидатите за народни представители за 10 МИР посетиха селата Бистрица и Долистово България трябва да се развива хармонично и населените места да не бъдат разделяни по големина и на географски принцип, а да получат възможности спрямо своите характерни особености.

Село Бистрица е чудесен пример за синергия с град Дупница. То се превърна в развиваща се туристическа дестинация и емблема в общината със туристическата атракция „Софраджик“, еко пътеката до хижата, водопада, сондажите за минерална вода, обособяването на вилна зона и др., обявиха местни жители на среща с кмета на Дупница инженер Методи Чимев и кандидатите за депутати от ГЕРБ- СДС.

„Приятно ми е да идвам тук, чувствам се като в моето село“, каза инж. Методи Чимев по време на посещението на кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС.

Даниел Александров отказа да коментира здравната криза в страната, защото смята, че не е морално и е цинично. Човешките съдби не бива да бъдат въвличани и да страдат от нечии политически кампании и болни амбиции. Той насочи вниманието към бъдещето, към развитието и към по-добрия живот. „Да стимулираме производството на екологично чисти храни и здравословното хранене, да подкрепим млади фермери и стартиращ бизнес в селските райони, както и да работим за модерно и достъпно напояване – това ще стимулира младите хора да се върнат в родовите си къщи или да потърсят имот в селата“, заяви той, като отбеляза, че една от най-красивите къщи в центъра на Бистрица в момента се продава. Той разказа, че все повече млади хора се насочват към здравословния начин на живот и био земеделието, има много примери на българи от чужбина, които се завръщат и започват да отглеждат плодове и зеленчуци. Тези процеси трябва да бъдат подпомогнати от държавата на централно и общинско ниво.

Д-р Ели Лукарска призова към мобилизация на предстоящите избори. „Българите имаме труден живот и ако само се оплакваме, няма да се промени ситуацията. Трябва да се мибилизираме. Правото ни на избор е много ценно, но е важно да вземем мъдро решение. Важно е за гласуваме“, заяви тя.

Екминистърът на вътрешните работи и водач на листата на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски обясни, че през последните години приоритетно се е работило за това средствата от ЕС да бъдат насочвани към малките населени места – за тяхното развитие и облагородяване. “За съжаление, сега в Националния план за възстановяване и устойчивост, внесен от Служебния кабинет в Европейската комисия, окончателно отпаднаха средствата в подкрепа на изграждането на напоителни системи. Това не е проект, измислен от някой експерт или политик, а мярка – искана и очаквана от българските селскостопански производители”, обясни Христо Терзийски.

Десислава Александрова обясни, че програмата на ГЕРБ – СДС предвижда да бъдат въведени водни помощи за най-уязвимите групи. “Наред с това ще запазим социалната поносимост на цената на водата. Приоритет е да подобрим качеството на ВиК услугата, инвестирайки повече в остарялата мрежа”, каза още кандидатът за народен представител от Бобов дол.

Фармацевтът Мишел Виячева коментира, че в сегашната ситуация са нужни спешни и адекватни мерки. “Трябва кураж и воля за важни решения, защото статистиката от последните дни говори, че сме пред катастрофа, която управляващите не могат да спрат. Говорим за човешки живота и здравето ни – това е най-ценното”, заяви младият кандидат за народен представител от община Сапарева баня.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

  1. Еко пътеката до коя хижа води?Тая заключената ли?Дето ако не си общинар,или близък на „местните първенци“ не можеш да влезеш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here