Петър Георгиев: Не правя сметка колко пари съм дал за баскетбола

0
1
Инж. Петър Георгиев

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев заяви на полувремето на двубоя между самоковци и Спартак Плевен от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига, че очаква много по-оспорвано първенство този сезон в сравнение с миналата година.

Попитан първо за равностойното първо полувреме в „Арена Самоков“, Георгиев коментира пред MaxSport 2: „Подценяването не е добър съветник на никой и много трудно се връща човек в мача, когато подцени някой. Втората причина е, че хвърлихме много усилия в предишния мач с Киев. По-добър баскетбол не съм гледал от много отдавна в България – това, което направихме с Киев. Двете неща като се съберат и невероятните тройки, та от там е този равностоен мач. Моята идея винаги е била да запазим играчите си. Виждате и в Евролигата по колко години играят едни и същи състезатели в отборите. Новите попълнения считам, че също са доста добри. Надявам се да имаме един доста приличен отбор, което и показахме срещу Киев.“

„Аз никога не поставям цели на моя отбор – да станат шампиони или да вземат Купата. Искам да играят красив баскетбол. Да правим най-доброто за баскетбола в България и това го правя вече 30 години сигурно. Тази година първенството ще е доста оспорвано и интересно. Има поне 5-6 отбора с изравнени възможности и който успее да се запази и психически, и физически мисля, че той ще успее. Първенството е дълго и ще е много по-добро от миналата година. В това съм сигурен“, каза още Петър Георгиев.

Той се върна към успеха на Рилски спортист над БК Киев в турнира ФИБА Къп. „Финансово баскетболът никога не ми е носил нищо. Една стотинка не съм спечелил, а не правя и сметка колко съм дал, защото ако сложа чертата, трябва да се откажа на секундата. Иначе самият факт, че Самоков победи Киев за втори път в една година мисля, че такъв успех никой от Самоков не е и сънувал. И второто е, че даде самочувствие на момчетата да видят, че могат да играят европейски баскетбол. Всички знаят, че нашият бюджет е в пъти по-малък от този на отборите в нашата група, но както виждате не само бюджетът прави играта“, каза Георгиев, а по повод строежа на многофункционалния комплекс в Самоков, той сподели:

„Опитваме се да направим един страхотен комплекс за подготовка на спортни отбори с два хотела, зала, плувен басейн, възстановителен център. Комплекс какъвто в България няма. Ще се ползва надявам се и от чужди отбори.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here