Над 300 засегнати от мерките се включиха в протеста в Кюстендил! Поискаха еднакви мерки за всички /ВИДЕО/

0
1

Повече от 300 души се събраха на първия организиран протест в Кюстендил, с единствено искане, а именно еднакви мерки за всички.

 

Представители пряко засегнати от взетите мерки, работещи в заведения, кафенета, ресторанти, фитнес зали, спортни и нощни клубове, обединени от Сдружението по туризъм в Кюстендил се събраха на Гаровия площад, откъдето тръгна и шествието.

Множеството премина през централната алея, спря пред сградата на Областна администрация и се отправи към кръговото кръстовище на входа на Кюстендил, където за кратко бе спряно и движението.

Искането на всички представители на бизнеса е едно – мерките да важат за всички.

„Това, което правим днес е да се включим към Националния протест, който е организиран от всички браншови организации, които представляват туристическия бранш и не само. Целта, която гоним е обединение на всички бизнеси, защото в момента ни поставят в ситуация, в която ние не можем да работим, така както е необходимо. Има ограничения за нашия персонал и нашите клиенти, а това не се отнася за администрация, цехове, за големи магазини, което най-малкото е нечестно. Не са ни предоставени икономически мерки на персонала, за да може да затворим или предотвратим евентуални фалити. Целта на протеста ни е зелените сертификати да се изискват за всички браншове, не само за нас. Най- страшното е, че най-вероятно вървим към локдаун“, коментира Ангелина Влашка, представител на хотел и ресторант в Кюстендил. 

Силвия Велкова от Сдружението по туризъм в Кюстендил, изрази надежда най- сетне да бъдат и чути. „Много гръмогласно искаме да бъде на протеста и да бъдем чути от държавата. Освен това да бъдем видени, защото се опитвахме някой от властта да ни чуе, но не ни забелязваха. Последните седмици оставаме извън полезрението на управляващите се. Основното ни искане е равенство и справедливост. Искаме за всички да важат еднакви правила, дискриминационните мерки да бъдат премахнати от нашите сектори и да важат за всички браншове, за цялата администрация и отрасли. В нашия обект- фитнес зона, ние предлагаме услуга, която е абонаментна в по- голямата си част. Това са едни средства, които взимаме авансово от клиентите и имаме ангажимент да ги изпълним. В момента клиентите ни са възпрепятствани да посещават обектите, точно защото за тях са въведени рестрикции. Надявам се най- сетне да ни забележат, защото сме много. Протестът е в цяла България синхронно и не вярвам да не ни забележат този път“, каза Велкова.

„Искаме ако има Зелен сертификат да не е само за нашият сектор. Искаме в него да се включат и тестовете за антитела. Искаме да има изнесени ваксинационни центрове“, заяви председателят на Сдружението по туризъм Станислав Георгиев.

Протестът, както навсякъде днес в страната премина под лозунга „Всички заедно! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“. Издигнати бяха плакати- „20 процента ваксинирани плюс зелен сертификат е равно на фалит“, „Да се признаят тестовете за антитела“, „Всички сме равни през закона“.

https://www.facebook.com/100000766261892/videos/4877374928941246/

https://www.facebook.com/100000766261892/videos/586895155966160/




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here