начало Свободно Време Забавно Като в психо трилър! Ваксинирани в ромския кв. „Изток“ в Кюстендил се...

Като в психо трилър! Ваксинирани в ромския кв. „Изток“ в Кюстендил се надуха като балони и светят! /ВИДЕО/

0

Има ли почва зеления сертификат в квартал „Изток“ в Кюстендил?

Градът е в „тъмночервената“ COVID зона, а кварталът при първата вълна на пандемията беше затворен с КПП-та, предава NOVA. На фона на високата заболеваемост – как хората там посрещат влезлите в сила нови мерки?

„Това е целта – да могат да убиват хората. Докъде се разбра, че самолетите пръскат вирус, сега ваксините са от същото отстояние. С ваксините искат да ни убиват. Казват, ако не е ваксината – демек ти си болен.

Като ме гледате – здрав съм, а ваксината като ми я бият, най-много, максимално говорим, един месец и ме ликвидира, както съм здрав и прав”, смята жител на квартала. Доводите му обаче дочу бившия кмет на квартала Арсо Илиев. Той се приближи и първо ни показа, че е ваксиниран.

А след това между съкварталците започва спор на тема „за” или „против” ваксините и сертификатите. Подобни спорове в квартала обаче са рядкост. Защото противниците на ваксините са много повече от привържениците им. Поради тази причина масово е и недоволството от въвеждането на зелени сертификати.

„Плаши ме, че ще има глад, ще има мизерия, щом не ни пускат по магазините. Как ще ходиме да пазаруваме. Щом не ни пускат по големите магазини, няма да пазаруваме. Ще си седим и дома и ще ядеме сух хляб”, смята друга жителка на квартал „Изток”.

Със сертификати почти никой в квартала не мисли да се сдобива. Нито чрез ваксина, нито чрез тест. Евентуалните проверки не стряскат никого.  Според хора в квартала ваксините причинявали аномалии. Разбрали го от разкази на свои познати.

„Едно момченце си направило ваксина тук и слагал една лампа, и светеше. Да. Честно ти казвам. Там, където му е ваксината – свети”, разказва друга жена. В квартала са загубили всякакво доверие и в болниците.

Квартал „Изток” веднъж вече беше под пълна карантина. Сега, когато Кюстендил е една от областите в „тъмочервената зона“, заболеваемостта сред хората там отново е висока.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here